“Derse katılım başarı sağlar”

“Derse katılım başarı sağlar”

Büyükşehir Belediyesi Sapanca SAMEK’te dersler devam ediyor. Pasta Yapımı dersi eğitmeni Melike Kayın, “Öğrenciler derslere her zaman devam etmeli, uygulamalara katılmalı ve evlerinde yaptıklarımızı tekrar etmeliler. Bu sayede çok daha başarılı olacaklardır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet sunan Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarında (SAMEK) eğitimler farklı branşlarla devam ediyor. Sapanca SAMEK’te yer alan Pasta Yapımı dersine katılan kursiyerler lezzetli ürünleri hazırlıyor.

Öğrencilikten şefliğe

Eğitimci Melike Kayın, “Öğrencilerime iki farklı ders öğretiyorum birisi pastacılık diğeri İtalyan mutfağı. Derslerimize sıfırdan başlıyoruz ve bitiminde öğrencimizi işletmede çalışacak hale getiriyoruz. Bu derslere öğrencilerimizin katılımından çok memnunum çünkü ilgi çok fazla. SAMEK’i bitirdikten sonra kursiyerlerim kafede pasta yapımında ya da restoranda şef yardımcısı olarak görev yapabilirler. Öğrenciler derslere her zaman devam etmeli, uygulamalara katılmalı ve evlerinde yaptıklarımızı tekrar etmeliler. Bu sayede çok daha başarılı olacaklardır” diye belirtti.

Hayalim bir kafe açmak

Kursiyer Zeynep Tokuş, “SAMEK ile ailem ve arkadaşlarım vasıtasıyla tanıştım. Ben bir ev hanımıyım ve elimde bir uğraş olmasını istedim. SAMEK’e yazıldım. Derslerimizi işlerken gruplara ayrılıyoruz ve ortaklaşa ürünler ortaya koyuyoruz. Günlük çalışmalarımızı evimizde de tekrar ederek daha başarılı sonuçlar elde ediyoruz. Hayalim küçük bir kafe açmak, belki arkadaşlarımla toplanarak inşallah böyle bir kafeyi açabilirim. Belediyemize bize böyle bir mutfak ve imkan sunduğu için teşekkür ediyorum. Burada olmaktan çok keyif alıyorum” ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN