Deva Partili Yeneroğlu’ndan Erbakan-Erdoğan karşılaştırması

Deva Partili Yeneroğlu’ndan Erbakan-Erdoğan karşılaştırması

Deva Partilİ Mustafa Yeneroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın liderlik anlayışını kıyaslayarak, '90’lı yıllarda Erdoğan’ın Erbakan hoca için “tek adam, otoriter lider, politbüro, ailesini siyasete karıştırdı” gibi eleştirileri vardı. Bugün yaşananlar karşısında bunlar komik geliyor. Erbakan Hoca’da inanılmaz bir teslimiyet ve iç huzur vardı. Bilge bir insandı, öfke yoktu. En önemlisi hukuku ezmeye çalıştığını kimse hatırlamaz' dedi.

Ali Babacan başkanlığında kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi (Deva) İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milli Görüş hareketinin kurucu lideri ve Türk siyasetinin "Hocası" merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın liderlik anlayışını karşılaştırarak önemli açıklamalarda bulundu.

Independent Türkçe'den Cihat Arpacık'ın haberine göre, Yeneroğlu, 2001'de eski cumhurbaşkanlarından Abdullah Gül ve Erdoğan'ın Erbakan'ı artık ider sultasının olmayacağı şeklinde eleştirmesi hatırlatılınca 'Gelinen noktayı Erbakan Hoca’nın tarzıyla mukayese etmek her şeyden önce kendisine saygısızlık olur' diyerek şu sözleri kaydetti:

Öncelikle merhum Erbakan Hocamı rahmet ve saygıyla anıyorum. Bahsetmiş olduğunuz bu sorun, Erdoğan ve Erbakan’a özgü değil. Lider eksenli yönetme kültürü öteden beri var olagelmiştir; günümüzde de farklı tezahürlerle devam etmektedir. Bana göre çağdaş bir yönetim biçimi değildir. Erdoğan-Erbakan kıyasına gelince: Erbakan Hoca görece istişare mekanizmalarını işletir; gerekli araştırmaları yapar, ancak son tahlilde ortak karar yerine yine kendi yapmak istediği üzerinde karar kılardı. Bu arada iyi ya da kötü kendisi ile istişare edilen kişi ve mekanizmalar onore olur; küskünlüklerini bir ayrışma ve çatışmaya dönüştürmeden içerde kalmaya devam ederlerdi. Ancak Erbakan Hocanın seçimi her ne kadar kendi isteği doğrultusunda gerçekleşse de bu seçimlerde birtakım prensiplerin göz ardı edilmediği, kadronun ahenk ve hassasiyetlerinin gözetildiği hakkını teslim etmeliyiz.

ERDOĞAN ERBAKAN HOCA İÇİN 'TEK ADAM' DERDİ

90’lı yıllarda Erdoğan’ın Erbakan hoca için “tek adam, otoriter lider, politbüro, ailesini siyasete karıştırdı” gibi eleştirileri vardı. Bugün yaşananlar karşısında bunlar komik geliyor. Erbakan Hoca’da inanılmaz bir teslimiyet ve iç huzur vardı. Bilge bir insandı, öfke yoktu. Elbette anlaşamadığımız çok konu olurdu; ama kimseyi aşağıladığını hatırlamıyorum. En önemlisi hukuku ezmeye çalıştığını kimse hatırlamaz. Eminim, zalim olmaktansa mazlum olmayı tercih ederdi her zaman. Erbakan’ın bu siyaset tarzıyla yollarını ayırdıktan sonra gelinen noktayı Hoca’nın tarzıyla mukayese etmek her şeyden önce kendisine saygısızlık olur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN