Devlet erkanı Anıtkabir'de, Atatürk'ü anıyoruz

Devlet erkanı Anıtkabir'de, Atatürk'ü anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79. yılında Anıtkabir'de tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayarak mesajını okudu.

Devlet erkanı, Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'e çıktı. Anıtkabir'deki törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve çok sayıda isim katıldı.

17-11/10/erd.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayarak mesajını okudu:

Vefatının 79. yıl dönümünde Kurtuluş Savaşımızın büyük komutanı, Cumhuriyetimizin banisi, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha rahmetle, hürmetle, saygıyla yadediyoruz. Atatürk'ün bize bıraktığı en önemli miraslardan biri olarak gördüğümüz Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda gece gündüz çalışmamızı sürdürüyoruz. Ruhun şad olsun.

17-11/10/mes.png

İSTANBUL'DAKİ TÖRENLER

Atatürk, hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'ndaki odasında törenle anılıyor. Beşiktaş'tan Dolmabahçe'ye vatandaşlar yürüyüş yapıyor. Kadıköy'de de Atatürk'ü anmak için yürüyüş düzenleniyor. 

17-11/10/erdo2-1510297868.jpg

17-11/10/8244037.jpg

17-11/10/8244038.jpg

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN