Devletten vatandaşlara bayram harçlığı müjdesi! Kimlik numaranızı kontrol edin: Bu sıraya göre ödeme yapılacak!

Devletten vatandaşlara bayram harçlığı müjdesi! Kimlik numaranızı kontrol edin: Bu sıraya göre ödeme yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi insanlara sağlanan maddi destekler devam ediyor. Peki bayram öncesi ödemelerden kimler faydalanabilir? Tüm detaylar haberimizde.

Dar gelirli vatandaşlara sağlanan sosyal destek ödemeleri internet üzerinden merakla araştırılıyor. Peki bayram öncesi ödenen harçlıklardan kimler faydalanabilir? Başvuru nasıl yapılır? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BAYRAM HARÇLIĞI BAŞVURULARI BAŞLADI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşlara maddi anlamda destek olmaya devam ediyor. Ödemeler kimlik numaralarına göre yapılıyor. Başvurular e-Devlet sistemi üzerinden yapılıyor ve başvuruların bitmesine üç gün kaldığı da paylaşıldı. Dar gelirli vatandaşlara ısınma, aile desteği, fatura desteği, gıda desteği, engelli maaşı, bakım maaşı gibi birçok farklı alanda destek veriliyor. Yeni ödemeler ise bayram öncesinde bayram harçlığı olarak yapılacak. 

Bayram Öncesi Fatura Desteği Başvuruları

Başvurular üç gün içinde yapılacak ve ödemeler 15 Nisan tarihinde kimlik numaralarına göre yatırılacak. Aynı zamanda başvurular kimlikle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına da yapılabilecek. Doğalgaz desteği ve elektrik desteğinden faydalanmak için de başvurular aynı şekilde alınacak. Doğal gaz desteği ve elektrik desteği toplam 2 bin 750 TL olarak yapılıyor. Doğalgaz destekleri Kasım ayı ve Haziran ayı arasında hak sahiplerinin hesabına yatırılıyor. Elektrik faturası desteği de her ay düzenli olarak hesaba geçiyor. Fatura desteğinden faydalanmak için kimlik ve son fatura ile PTT şubelerine başvuru oluşturuluyor. Başvuru yapmak için hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması şartı aranıyor. Ödemeler de yine PTT şubeleri aracılığıyla ya da banka hesaplarına yapılıyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN