Diego Perotti kimdir, kaç yaşında ve nereli? Fenerbahçe, Arjantinli dünya yıldızını transfer etti

Diego Perotti kimdir, kaç yaşında ve nereli? Fenerbahçe, Arjantinli dünya yıldızını transfer etti

Bu sezon kadrosuna tam 18 yeni isim katarak transfer şampiyonu olan Fenerbahçe, dünyaca ünlü yıldız futbolcu Diego Perotti’yi de renklerine dâhil etti. Peki Diego Perotti kimdir, kaç yaşında ve aslen nerelidir? Tüm bilgiler haberimizde…

Son olarak İtalya Serie A Ligi devlerinden Roma’da top koşturan Arjantinli sol kanat Diego Perotti, transferin son gününde Fenerbahçe ile 2+1 yıllık anlaşmaya imza attı. Bonservis bedeli olmadan transfer edilen Diego Perotti, sarı-lacivertli ekipten yılda 2,2 milyon avro kazanacak.

DİEGO PEROTTİ KİMDİR?

26 Temmuz 1988'de Arjantin'in Moreno kentinde doğan Diego Perotti, ülkesinin takımlarından CD Moron U19'dan 2006 yılında CD Moron'da oynamaya başladı. Ardından Sevilla Alt yapısına transfer olan Diego Perotti, Sevilla'nın A Takımıyla maçlara çıktı. 2014'te Boca Juniors'a kiralık olarak gönderilen Diego Perotti, 1 yıl burada top oynadıktan sonra Genoa'ya kiralandı. 2016 yılının temmuz ayında Serie A ekiplerinden Roma'ya 9 milyon avro bonservis bedeliyle transfer olan Perotti, 2020'de bonservis bedeli olmadan Fenerbahçe'ye 2+1 yıllık imza attı.

Son 5,5 sezonda Roma formasıyla top koşturan Diego Perotti, bu süre zarfında çıktığı 138 maçta 32 gol kaydederken, geçen sezonda ise Serie A'da 21 maça çıkıp, 5 gol attı. 

Orta saha pozisyonunda görev alan Arjantinli Diego Perotti, futboluyla dikkat çeken isimler arasında yer alıyor.

DİEGO PEROTTİ'NİN INSTAGRAM HESABI İÇİN TIKLAYIN

‘F.BAHÇE’YE HER ŞEYİMİ VERECEĞİM’

Limit problemini aşmasının arkasından transferde bombaları birbiri ardına patlatan Fenerbahçe, son güne yine damgasını vururken, toplamda 18 yeni ismi kulübe transfer etti. Ligde bu sezon hedefini şampiyonluk olarak belirleyen sarı-lacivertlilerin Başkanı Ali Koç, bir dünya yıldızını daha kulübüne kazandırdı.

Transferin şampiyonu Fenerbahçe’nin yeni transferi Perotti, sarı-lacivertli kulübe geldiği için çok gururlu ve mutlu olduğunu vurgulayarak, ‘Her şeyimi Fenerbahçe’ye vereceğim. Çok büyük bir kulübe geldim.” ifadelerini kullandı.

diego-perotti-kimdirr.jpg

MALİYETİ BELLİ OLDU

2+1 yıllık sözleşmeye imza atan Perotti, Kanarya’dan sezon başına 2.2 avro kazanacak. Kariyerinde daha evvel Roma’nın hâricinde; Genoa, Sevilla ve Boca Juniors gibi kulüplerde forma giyen Perotti, Fenerbahçe ile 2+1 yıllık sözleşmeye imza attı.


 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN