Dink davası sanığından FETÖ itirafı

Dink davası sanığından FETÖ itirafı

Dink davasının sanıklarından Trabzon Eski İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı mahkemeye FETÖ ile bağlantısını itiraf etti. Dönemin istihbarat şube müdürlerinin yüzde 60’nın örgütle bağlantılı olduğunu söyledi.

Hrant Dink cinayeti davasının görüldüğü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada mahkemeye ulaşan yazılar okundu. Trabzon Başsavcılığı tarafından, ‘FETÖ üyelik’ suçuna ilişkin yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan, Dink cinayeti sanıklarından eski Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı’nın, şüpheli olarak verdiği ifadede etkin pişmanlık yasasından yararlanmak istediğini beyan ettiği ortaya çıktı. Sarı’nın gözaltına alındığı Trabzon Emniyet Müdürlüğünde 20 Aralık’ta verdiği ve duruşmada okunan ifadede şunlar kaydedildi: “Ben FETÖ üyesi değilim. Ancak örgütle ilişkimi anlatacağım. Örgütle beni Dink cinayetinin olduğu dönemde Trabzon Polis Okulu Yardımcısı İrfan Akkaya tanıştırdı.” Mahkemeye gönderilen Sarı’nın Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığındaki ifadesinde ise şu beyanları dikkat çekti: “Cemaat olarak adlandırılan oluşum, dönemin istihbarat şube müdürleri arasında yüzde 60 oranındaydı. Bu dönemde konjonktür olarak cemaat adli yapı devletin her kademesinde çok etkindi. Üzerimdeki baskıdan dolayı İrfan Akkaya ile irtibata geçtim. 2007’nin ortalarına doğru sohbet adlı buluşmalara katıldım. O dönem gereği cemaatle yakın durmam gerekmişti.”      

Duruşmada çapraz sorgusu yapılan eski İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ise başlarda Yasin Hayal’in  El Kaide üyesi olduğunu sandıklarını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN