Dışişleri Bakanlığı: Rusya'ya vize serbestisi sağlanacak, savunma sistemi için teklif alınacak

Dışişleri Bakanlığı: Rusya'ya vize serbestisi sağlanacak, savunma sistemi için teklif alınacak

Rusya ile uçak krizinin ardından ilk kez Türkiye'ye gelen Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmesinden tarihi kararlar çıktı. Dışişleri Bakanlığı Rusya ile vize serbestisinin kaldırılacağını açıkladı. Hava savunma sistemi için de Rusya'dan teklif alınacağını duyurdu. Erdoğan ve Putin Türk Akımı Projesi'ne imza attı. İşte detaylar...

Dışişleri Bakanlığı, Türk Akımı projesi için 23. Dünya Enerji Kongresi bitmeden Rusya'yla imzaların atılacağını açıkladı. 

Vize serbestisinin öncelik olarak iş adamlarına verileceğini açıklayan Dışişleri, hava savunma sistemi için Rusya'dan teklif alınacağını duyurdu.

ÖNCELİK İŞ ADAMLARINA VERİLECEK

Dışişleri kaynaklarından, "İki ülkenin istihbaratları görüşüyor. Vize serbestisinde öncelik işadamlarına verilecek" açıklaması yapıldı.

Öte yandan Hava savunma sistemi ile ilgili Türkiye'nin Rusya'dan da teklif alacağı belirtildi.

Yapılan açıklamada Türk Akımı Projesinde imzaların enerji zirvesi bitmeden atılacağı belirtildi. O imzaların atıldığını ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin ortak basın toplantısında duyurdu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN