Diyanet, Cambridge Üniversitesi'ne cami yapıyor

Diyanet, Cambridge Üniversitesi'ne cami yapıyor

Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde verdiği talimatla başlayan çalışmalar tamamlandı. Görmez, "Cambridge Üniversitesinin merkezine cami inşa ediyoruz inşallah" dedi.

[Karar]

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye genelinde üniversite camilerinde görev yapan 53 imamı Ankara'ya davet ederek, iki günlük bir çalıştay düzenledi. Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, üniversite camilerinde görev yapan din görevlileri ile bir araya geldi.

İmamlara "üniversiteli cemaat" dersi

Türkiye’nin nüfusunun büyük kısmı genç bir ülke olduğuna dikkati çeken Görmez, "Böyle bir genç kitlenin, artık gençlerin gönül dünyasına hitap edecek dil ve üslubu yakalamaları, kendi bilgi birikimleri ve donanımlarını buna göre gözden geçirmeleri, camilerimizi gençleştirmeleri, onların anlayacağı bir dil ve üslubu dikkate alarak, ona yönelik bir söylem geliştirmesi peygamberi bir metottur" ifadesini kullandı.

 

Cambridge Camii

Görmez, programda yaptığı konuşmada, dünyanın Harward'dan sonra en prestijli ikinci üniversitesi olan İngiltere'nin başkenti Londra'daki Cambridge Üniversitesi'ne Diyanet tarafından cami yapılacağını açıkladı. 

Görmez şunları söyledi:

"Camiyi yapıyoruz elhamdülillah" 

"Tarih boyunca mabetlerle üniversite iç içe olmuştur. İşin enteresan tarafı üniversiteler mabetlerden doğmuştur. Üniversiteler mabedi doğurmadı, mabetler üniversiteleri doğurdu. Dünyanın bütün büyük üniversitelerinin tam merkezinde bir mabet vardır. Cambridge Üniversitesinin tam merkezinde de bir kilise bulunmaktadır. Şimdi yakınına bir cami inşa ediyoruz inşallah."

Erdoğan'ın talimatı ile başladı

Cambridge Üniversitesi'nde eğitim gören çok sayıda müslüman öğrenci olmasına rağmen cami olmaması müslüman kanaat önderlerini ve islami kuruluşları harekete geçirmişti.

Yusuf İslam, cami için başlatılan girişime öncülük eden isimler arasında yer aldı. İslam, 2013 yılında Başbakan Erdoğan'ı ziyaret ederek destek istedi. 

Erdoğan'ın verdiği talimat doğrultusunda Diyanet, çalışmalara başladı. 3 yıl süren hazırlıklar tamamlandı ve temel atma aşamasına gelindi.

Bin kişi kapasiteli ve maliyeti 26 milyon dolar (53 milyon Türk Lirası) civarında olması öngörülen projenin ne kadarının Türkiye tarafından finanse edileceği henüz açıklanmadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN