Diyanet kuraklık için harekete geçti: Tüm Türkiye'de yapılacak

Diyanet kuraklık için harekete geçti: Tüm Türkiye'de yapılacak

Sonbahar aylarında yeterli yağış olmaması sonrası yaşanan kuraklık nedeniyle yarın tüm camilerde cuma namazı sonrası yağmur duası yapılacak.

Türkiye'de yaşanan kuraklık sonrası Diyanet İşleri Başkanlığı yarın tüm camilerde yağmur duası yapılacağını açıkladı.

Türkiye'de yağışların azalması ile başlayan 'meteorolojik kuraklık' kısa zamanda barajlarda etkisini gösterdi. Sonbahar aylarında beklenen yağışların düşmemesi' 'tarımsal kuraklık' tehlikesini beraberinde getiriyor.

CUMA NAMAZI SONRASI YAĞMUR DUASI

Diyanet İşleri Başkanlığınca alınan karara göre, ülkedeki bütün camilerde yarın cuma namazı sonrası yağmur duası yapılacak.

Edinilen bilgiye göre, "Su: Hayat ve Şifa Kaynağımız" konulu hutbe, cuma vakti Türkiye genelindeki camilerde okunacak. Suyun bilinçli kullanılması ve israf edilmemesine ilişkin uyarıların yapılacağı hutbede, cuma namazının farzından sonra yağmur duası edilecek.

METEOROLOJİ'DEN KURAKLIK UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan kuraklık haritalarına göre, Türkiye'nin önemli bölümünde yağış olmadığı için olağanüstü, çok şiddetli ve şiddetli kuraklık yaşandı. Barajlardaki doluluk oranı ise giderek alarm veriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN