Diyanet'ten Arapça akademik dergi

Diyanet'ten Arapça akademik dergi

Diyanet, Türkiye'de dini ilimler sahasındaki birikimin İslam dünyasına aktarılması amacıyla hakemli olarak hazırlanan Arapça akademik derginin ilk sayısı yayımladı. Aralık ve haziran aylarında olmak üzere yılda 2 kez çıkarılacak dergi, dijital ortamda da satışa sunulacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Fatih Kurt, topluma sahih dini bilginin ulaştırılması amacıyla 1956'dan beri süreli yayın çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Kurt, ilk olarak 'Diyanet İlmi', 1968'de 'Diyanet', 1979'da 'Çocuk' ve bu yıl içinde ise 'Aile' dergisinin yayımlanmaya başladığını hatırlatarak Türkiye'de ilim hayatı ve akademik camianın desteklenmesi amacıyla da 'Diyanet Arapça İlmi Dergisi'nin hazırlandığını söyledi.

"ARAPÇAYI KULLANMAK ZORUNDAYIZ"

Hakemli olarak yayımlanan derginin ilk sayısının bu ay çıkarıldığını bildiren Kurt, "Türkiye'deki ilmi-akademik birikimi tüm İslam dünyasına taşımak istiyoruz çünkü İslam aleminin, Türkiye'deki bu ilmi mirası tanımaya ve anlamaya ihtiyacı var. Arapça, İslami ilimlerin evrensel dilidir. Dolayısıyla bu birikimin dünya çapında yayılması ve etkili olması noktasında Arapçayı kullanmak zorundayız. Dergimiz de buna aracılık yapacak." diye konuştu.

Derginin ilk sayısında, Türkiye'nin din hizmetleri ve din eğitimi alanındaki tecrübesinin tanıtıldığını aktaran Kurt, Diyanet İşleri Başkanlığının tarihi kökeni, din hizmetleri, yaygın din eğitimi, yayıncılık faaliyetleri, Din İşleri Yüksek Kurulunun fetva yöntemi, Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi programları ve Türkiye'nin imam hatip okullarına yönelik çalışmaları anlatıldı.

"İNTERNET ÜZERİNDEN SATIŞA SUNULACAK"

Kurt, derginin ilk sayılarının özel gündemli olarak çıkarılmayacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"İlim adamlarımıza ve ilahiyat fakültelerimize buna dair duyurularımızı yaptık. Dergimiz ilahiyat fakültelerimiz ve bağımsız bilim adamlarımızın hazırlayacakları makalelere açıktır. Onların da birikim ve tecrübelerini bu vesileyle bütün İslam alemine ulaştırmak istiyoruz. Dergimizi İslam dünyasındaki bütün üniversiteler, kütüphaneler ve araştırmacıların elinde bulunmasını arzu ettiğimiz bir yayın olarak çıkarttık. Dergi diğer sayılarda vatandaşlarımızın alabilmesine açık hale gelecek. İnternet satışıyla temin etmek mümkün olabileceği gibi elektronik ortamda dijital olarak da istifadeye açılacak."

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN