Diyarbakır, Cizre, İzmir, Yüksekova, Antalya, Malatya, İstanbul... Türkiye tek yürek oldu

Diyarbakır, Cizre, İzmir, Yüksekova, Antalya, Malatya, İstanbul... Türkiye tek yürek oldu

Beşiktaş ve Kayseri’deki bombalı terör saldırıları sonrası meydanlara çıkan Türkiye, ‘Teröre Lanet Yürüyüşleri’ne dün de devam etti. Diyarbakır, Hakkari, Şırnak ve Van’ın da aralarında bulunduğu 11 ilde yediden yetmişe, onbinler bayraklarıyla sakağa çıktı, PKK saldırılarını protesto etti.

İstanbul Beşiktaş’ta polise ve Kayseri’de de askerlere yönelik düzenlenen bombalı saldırılar sonrası sokağa çıkan Türkiye meydanları boş bırakmıyor. Doğu ve Güneydoğu’da dün onbinler Türk bayraklarını alarak ‘Teröre Lanet Yürüyüşleri’ düzenledi. Terör saldırılarından en çok zarar gören il ve ilçelerde soğuk havaya rağmen bir araya gelen binlerce vatandaş, “Vatan sana canım feda”, “Kahrolsun PKK”, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” ve “Türk Kürt kardeştir PKK kalleştir” sloganları atarak saldırıları lanetledi.

Diyarbakır, Şırnak, Cizre, Hakkari Yüksekova ve Çukurca’da vatandaşlar, terör örgütü PKK’ya tepkilerini yüksek sesle dile getirdi. Yürüyüşlerin yanı sıra Doğu ve Güneydoğu illerinin tamamında basın açıklaması yapan kurum, dernek, sivil toplum kuruluşları da güvenlik güçleri ve sivillerin hedef alındığı terör saldırılarını kınadı.      

Hakkari: Terör saldırıları nedeniyle bir dönem sokağa çıkma yasağının uygulandığı Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 3 bin kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla, “Kahrolsun PKK” ve “Türk Kürt kardeştir PKK kalleştir” sloganları atarak çarşı merkezine yürüdü.

Diyarbakır: Diyarbakır’da da binlerce kişinin katılımıyla, ‘Şehitlere Saygı ve Milli Birlik Yürüyüşü’ düzenlendi. Merkez Yenişehir ilçesindeki Şehitler Anıtı önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile terör örgütü PKK’yı ve hain saldırılarını kınadı.

Diyarbakır' da terör protestosu

  

Şırnak: Şırnak’ın Cizre ilçesinde düzenlenen “Teröre Karşı Tek Ses, Tek Yüreğiz Yürüyüşü”ne ellerinde Türk bayrakları ile katılan vatandaşlar, terör örgütü PKK ve yaşamı hiçe sayan saldırılarını kınadı.     Yürüyüşe Şırnak merkez ile Silopi ve İdil ilçelerinden gelen vatandaşlar da katıldı.      

Mardin: Mardin’in Midyat ilçesinde, araçlar eşliğinde düzenlenen konvoyun ardından Midyat Belediyesi önünde bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile yürüyerek terör örgütü PKK’yı ve hain saldırılarını kınadı. Mardin Valisi Mustafa Yaman, burada yaptığı konuşmada, Midyat’ın birlik ve beraberliğin sembolü olan ilçelerden biri olduğunu söyledi.      

Erzurum: Erzurum Sivil Toplum Platformu ile çok sayıda vatandaş, büyük bir Türk bayrağı eşleğinde Yakutiye ilçesindeki Lala Paşa Camisi önünde toplanarak Yakutiye Medresesi önüne kadar yürüdü.

Elazığ: Elazığ’da vatandaşlar, Türk bayraklarıyla düzenledikleri yürüyüşte, İstanbul ve Kayseri’deki terör saldırılarını kınadı.      

Kars: Kayseri ve İstanbul’daki terör saldırılarına tepki amacıyla Kars’ta soğuk havaya rağmen binlerce kişinin katılımıyla ‘teröre lanet’ yürüyüşü düzenlendi.  

16-12/19/aa.jpg

Şanlıurfa: Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde, Kayseri ve İstanbul’daki terör saldırısına tepki amacıyla yürüyüş düzenlendi. Sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen ve yüzlerce vatandaşın katıldığı yürüyüş, Gazi Caddesi’nde yapıldı. Muş, Malatya ve Batman’ın da aralarında bulunduğu birçok ilde ise sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, yaptıkları açıklamalarla terörü lanetledi.

Türkiye teröre karşı tek yürek oldu

Türkiye, çarşı iznine çıkarken yitirdiği kahramanlarına ağladı... Kayseri’deki hain pusuda şehit düşen askerler yurdun dört bir yanında son yolculuklarına uğurlandı. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze törenlerinde teröre lanet okundu. Şehit yakınlarının feryatları, 79 milyonun yüreklerini dağladı.16-12/19/19krr8-kamil_tunc1.jpg

ÇIK O ÖRTÜNÜN İÇİNDEN

Afyonkarahisar, 20 yaşındaki şehidi Sıhhiye Er Kamil Tunç’u vatan toprağına emanet etti. Şehidin sözlüsü Gonca Gülhan ile ablası Emine Yalçın, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Hala Selnaz Yaşar, “Kamil’im tomurcuk güldü, kopardılar açtırmadılar” diye ağladı. Tabuta sarılan anneanne Elif Yıldırım ise “Kamil, yavrum, gözlerinle bakıp dururdun bana yavrum.

Yaktın beni yavrum, ciğerlerime köz döktün. Çık örtünün içinden. ‘İyi oluverdim deyiver, ölmedim deyiver, gücün yetmiyor mu? Yırt kefenini geliver” diye ağıt yaktı. Bu sırada şehidin fotoğrafı, rüzgarın da etkisiyle yere düştü. Şehidin ablası Emine Yalçın “Kardeşimin fotoğrafını yere düşürmeyin” diye ağladı. Önceki gün acı haberi alınca fenalaşan anne Hamiyet Tunç ise hastanedeki tedavisinin sürmesi nedeniyle oğlunun cenazesine katılamadı.16-12/19/19-kar-8-kenan-dongel.jpg

MAVİŞİM NEREYE GİDİYORSUN?

21 yaşındaki şehit Kenan Döngel’in naaşı Zonguldak’a getirildiğinde gözyaşları sel oldu. Oğlunun tabutuna sarılıp öpen anne Şehime Döngel, “Mavişim, beni bırakıp nereye gidiyorsun?” diye feryat etti. 6 aylık asker olan şehidin babası Özcan, kardeşi Mertcan Döngel ve tabutun başında nöbet tutan asker de gözyaşlarına hakim olamadı. Ağabeyinin parkası ve postallarını giyen Mertcan, güçlükle ayakta durdu. 16-12/19/19krr8-kenan_dongelannne.jpgAskerler, şehidin annesi Şehime Döngel’in ayağında yazlık ayakkabı olduğunu ve ıslanmasından dolayı üşüdüğünü fark etti. Annenin ayaklarını havlularla saran askerler, yarım saat içinde yeni ayakkabı ve çorap alarak, şehidin annesine giydirdi. Şehit Döngel daha sonra memleketi Sinop’ta toprağa verildi. 

EL ELE KENETLENDİK

Terhisine 24 gün kala şehit düşen Piyade Er Yunus Erme Duran Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı. Ahmet Hamdi Akseki Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine liderler de katıldı. Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve bazı siyasetçilerin bulunduğu törende gözyaşları sel oldu.16-12/19/19-kar-8-yunus-emre-duran.jpg

Duran’ın naaşını taşıyan cenaze aracı camiden ayrılırken güçlükle ayakta duran anne Selver Duran ile şehit erin kardeşleri gözyaşlarına boğuldu. Başbakan Yıldırım ve CHP lideri Kılıçdaroğlu, şehidin babasıyla kardeşinin elinin sıkı sıkıya tutup, onlara destek oldu.

ALÇAK SALDIRI KARDEŞLERİ AYIRDI

Terhisine 23 gün kala şehit düşen Ulaştırma Er Göksal Mustafa Ağaçyetiştiren için Pendik 15 Temmuz Şehitler Cami’sinde tören düzenlendi. Binlerce kişi cenazeye akın etti. Ağaçyetiştiren üç kardeşin en küçüğüydü. Ağabeyi Gökhan ve ablası Göknur Ağaçyetiştiren ile çektirdiği fotoğraf sosyal paylaşım hesabında kapak fotoğrafı olarak kaldı. Hain saldırı, birbirlerine sıkı sıkıya bağlı kardeşleri ayırdı. Acı haberi alır almaz yola çıkan abla Göknur Ağaçyetiştiren evlilik arifesindeydi. Nişanlısıyla birlikte trafik kazası geçirdi. Göknur ve Gökhan şehit kardeşlerinin ardından ellerini kenetleyip acılarını hafifletmeye çalıştı. Ağaçyetiştiren’in cenazesi Tuzla Aydıntepe Mezarlığı’nda defnedildi. 16-12/19/19krr8-kayraa.jpg

ÜŞÜMESİN DİYE TEMİZLİYORUM

Niğde, Kayseri’deki terör saldırı sonrası sokaklara döküldü. Bayrağını kapan meydanlara çıktı, teröre lanet okundu. Şehitlikte son bulan eylemde dikkat çeken birisi vardı, 5 yaşındaki Kayra. Mezarlıktaki karları temizleyen küçük çocuğa bunu neden yaptığı sorulduğunda şu cevabı verdi: Şehitler üşümesin diye temizliyorum. Büyüyünce polis olacağım. 

BU MUSTAFA MI KOMUTANIM?

Osmaniye, Piyade Onbaşı Mustafa Cihan’ı son yolculuğuna uğurladı. 21 yaşındaki şehidi babası Muhterem ve annesi Yasemin ile kardeşi 15 yaşındaki Osman Cihan karşıladı. Kendilerine başsağlığı dileyen rütbeli bir askerin yakasındaki şehit oğlunun fotoğrafını gören baba Muhterem Cihan “Bu Mustafa mı? Komutanım daha doyamadım” diyerek ağladı.16-12/19/19-kar-8-mustafa-cihan.jpg

Şehit annesi Yasemin Cihan ise “Son bir defa görüp koklasaydım. Ben şehit olmasına yanmıyorum. Oğlum hep, ‘Keşke anne ben şehit olsam’ derdi” diye feryat etti. Acılı kadını eşi teselli etmeye çalıştı. 

OĞLUNA SON KEZ BAKTI

Şehit Sıhhiye Er Hasan İlhan, memleketi Denizli’de defnedildi. Şehidin annesi Hanife İlhan, oğlunun fotoğrafına tabutu başında son kez bakarak, tabutuna sarıldı. Fırat Kalkanı Operasyonu’nda şehit olan Denizlili Astsubay Kıdemli Başçavuş Halit Topuz’un annesi Şükran Topuz da cenaze törenine katıldı.

16-12/19/19-kar-8-hasan-ilhan.jpg

Şehidin annesi Hanife İlhan, Şükran Topuz’a sarılarak gözyaşı döktü. Topuz, İlhan’dan güçlü olmasını istedi. 8 aylık asker olan 20 yaşındaki şehidi 20 bin kişi son yolculuğuna uğurladı.

35 GÜN SONRA EVLENECEKTİ

Hain saldırıda şehit düşen Piyade Çavuş Fehmi Barçın’ın cenazesi helallik alınması için Bayrampaşa’daki baba evine getirildi. Acılı aba Bahri Barçın, anne Ayşe Barçın ile şehidin nişanlısı Elif Özcan’ın fenalaştıkları görüldü. Baba Barçın cenaze aracının önünde bulunan oğlunun fotoğrafına dokunmak istedi.16-12/19/19-kar-8-fehmi-barcin.jpg

Terhisine 2 hafta kalan şehit olan Barçın’ın 35 gün sonra evleneceği Elif Özcan da uzun süre gözyaşı döktü. Özcan yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı, cenaze aracından uzaklaştırıldı. Şehidin naaşı Bursa Ulu Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN