Diyarbakır'da DBP'li belediyeye kayyum atandı

Diyarbakır'da DBP'li belediyeye kayyum atandı

Diyarbakır’ın Hani ilçesi belediye başkanlığı görevine DBP’li başkanın tutuklanması nedeniyle Kocaköy Kaymakamı kayyum olarak atandı.

Diyarbakır'ın Hani ilçe Belediyesine Kocaköy Kaymakamı Yusuf Turhan kayyum olarak atandı. Görevden alınan DBP'li Hani Belediye Başkanı Abdurrahman Zorlu geçtiğimiz günlerde 'terör örgütü üyeliği' suçundan tutuklanmıştı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen PKK/KCK terör örgütü soruşturması kapsamında 2 Eylül günü gözaltına alınıp, 30 Eylül günü 'Terör örgütü üyeliği' suçundan tutuklanan Hani'nin DBP'li ilçe Belediye Başkanı Abdurrahman Zorlu görevden alınmıştı. Zorlu'nun görevden alınmasının ardından Diyarbakır Valiliği, Kocaköy Kaymakamı Yusuf Turhan'ı Hani Belediyesi'ne kayyum olarak atandı.

Hani Kaymakamı'nın şu anda izinde olması nedeniyle Kocaköy Kaymakamı'nın kayyum olarak atandığı belirtilirken, Hani eski Belediye Başkanı Zorlu hakkında yürütülen soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

DİYARBAKIR/DHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN