Diyarbakır'daki patlamada 1 ton bomba, 33 metre tünel...

Diyarbakır'daki patlamada 1 ton bomba, 33 metre tünel...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün Diyarbakır'da meydana gelen ve 3 kişinin şehit olmasına neden olan patlamanın terör saldırısı olduğunu açıkladı. Teröristlerin açtıkları tünelden bomba yerleştirdikleri belirlenirken, o tünelin görüntüleri ortaya çıktı. Diyarbakır Valiliği'nden gelen açıklamaya göre, saldırıda 1 ton bomba kullanılırken, açılan tünelin 33 metre uzunluğunda olduğu belirtildi. Olayla ilgili 177 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır'da 3 kişinin şehit olduğu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun terör saldırısı olarak açıkladığı patlamaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Valilikten yapılan açıklamada, "30 metre tünel kazıldı, 1 ton patlayıcı yerleştirildi" denildi.

Diyarbakır'daki saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında toplam 177 kişi gözaltına alındı. 

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Bağlar İlçesinde bulunan, İl Emniyet Müdürlüğü ek birimlerimizin yer aldığı alan içerisindeki Bakım-Onarım Şube Müdürlüğüne ait tamir atölyesinde 11.04.2017 Salı Günü Saat 10.47 de sebebi henüz belli olmayan bir patlamanın meydana geldiği, olayda 1 sivil personelin ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştüğü, patlamanın ardından Valiliğimizce yapılan basın duyurusu ile bildirilmişti.
 
Patlama sonrası yapılan çalışmalar sonucunda enkaz altında 2 polis memuru ile 1 sivil personelin kaldığı anlaşılmış, AFAD ekipleri koordinesinde UMKE, 112, İtfaiye ve Emniyet birimlerimizce gerçekleştirilen arama kurtarma faaliyetleri neticesinde Saat 12.20 de enkaz altında kalan 1 polis memuruna ulaşılmış, hemen hastaneye kaldırılarak tedavisine başlanmış ve tedavi sonucu taburcu olmuştur.

" 3 EMNİYET GÖREVLİSİ ŞEHİT"

AFAD koordinesinde gerçekleştirilen uzun süre yapılan arama kurtarma faaliyetleri neticesinde enkaz altında kalan sivil personele saat 17.50 sıralarında, diğer polis memurumuza ise 23.15 sıralarında ulaşılmıştır.
 
Yaşanan olay sonucunda 1’i polis, 2’si sivil personel olmak üzere toplam 3 emniyet personelimiz şehit düşmüştür.
 
Patlama da yaralanan 1’i polis, 3’ü sivil vatandaş olmak üzere toplam 4 yaralımızın tedavileri çeşitli hastanelerde devam etmektedir.


 
Konu ile ilgili yapılan araştırmada, Emniyet Müdürlüğü Ek birimlerinin bulunduğu alana bitişik vaziyette bulunan apartmanın bodrum katından, Bakım Onarım Şube Müdürlüğüne bağlı tamir atölyesine doğru yaklaşık 30 metre uzunluğunda tünel kazıldığı ve yapılan kriminal inceleme sonucu RDX, Amonyum Nitrat, TNT ve mazot ile hazırlanan yaklaşık 1 ton olduğu değerlendirilen patlayıcı yerleştirildiği ve zaman ayarlı düzenek ile patlamanın gerçekleştirildiği tespit edilmiştir.  

177 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Konu ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında, olay ile doğrudan ilişkisi olduğu değerlendirilen 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır.
 
Ayrıca, Terörle mücadele kapsamı çerçevesinde, Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile terör örgütü ile iltisakı olduğu değerlendirilen, 12.04.2017 tarihi saat 12.00 itibariyle 172 şüpheli daha gözaltına alınmıştır. Şüphelilerin soruşturma işlemleri devam etmektedir.
 
Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için terörle mücadeleye kararlılıkla ve aralıksız olarak devam edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

METE YARAR O EVİN GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTI

Karar gazetesi yazarı güvenlik uzmanı Mete Yarar da tünelin kazılmaya başlandığı evin fotoğraflarını ' alçaklar buradan tünel kazdılar" diye sosyal medya hesabında paylaştı.

17-04/12/58edd98b7af5070c3c1bb136.jpg

Soylu, saldırının dışarıdan açılan tünel ile yapıldığını duyurdu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ: 1 TON PATLAYICI 30 METRE TÜNEL

Diyarbakır Valiliği emniyete yapılan bombalı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi "Bağlar İlçesinde bulunan, İl Emniyet Müdürlüğü ek birimlerimizin yer aldığı alan içerisindeki Bakım-Onarım Şube Müdürlüğüne ait tamir atölyesinde 11.04.2017 Salı Günü Saat 10.47 de sebebi henüz belli olmayan bir patlamanın meydana geldiği, olayda 1 sivil personelin ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştüğü, patlamanın ardından Valiliğimizce yapılan basın duyurusu ile bildirilmişti.Patlama sonrası yapılan çalışmalar sonucunda enkaz altında 2 polis memuru ile 1 sivil personelin kaldığı anlaşılmış, AFAD ekipleri koordinesinde UMKE, 112, İtfaiye ve Emniyet birimlerimizce gerçekleştirilen arama kurtarma faaliyetleri neticesinde Saat 12.20 de enkaz altında kalan 1 polis memuruna ulaşılmış, hemen hastaneye kaldırılarak tedavisine başlanmış ve tedavi sonucu taburcu olmuştur.

"3 EMNİYET PERSONELİMİZ ŞEHİT DÜŞMÜŞTÜR"

AFAD koordinesinde gerçekleştirilen uzun süre yapılan arama kurtarma faaliyetleri neticesinde enkaz altında kalan sivil personele saat 17.50 sıralarında, diğer polis memurumuza ise 23.15 sıralarında ulaşılmıştır.

Yaşanan olay sonucunda 1’i polis, 2’si sivil personel olmak üzere toplam 3 emniyet personelimiz şehit düşmüştür.

17-04/12/58edd4a57af5070c3c1bb0e7.jpg

Patlama da yaralanan 1’i polis, 3’ü sivil vatandaş olmak üzere toplam 4 yaralımızın tedavileri çeşitli hastanelerde devam etmektedir.Konu ile ilgili yapılan araştırmada, Emniyet Müdürlüğü Ek birimlerinin bulunduğu alana bitişik vaziyette bulunan apartmanın bodrum katından, Bakım Onarım Şube Müdürlüğüne bağlı tamir atölyesine doğru yaklaşık 30 metre uzunluğunda tünel kazıldığı ve yapılan kriminal inceleme sonucu RDX, Amonyum Nitrat, TNT ve mazot ile hazırlanan yaklaşık 1 ton olduğu değerlendirilen patlayıcı yerleştirildiği ve zaman ayarlı düzenek ile patlamanın gerçekleştirildiği tespit edilmiştir.

17-04/12/screenshot_4.png

Öte yandan saldırı soruşturması kapsamında 5 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. 

17-04/12/screenshot_3.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN