Doğu Türkistan Meclis Başkanı Tümtürk: Zinnetgül sınır dışı edildi, Çin'de hapiste

Doğu Türkistan Meclis Başkanı Tümtürk: Zinnetgül sınır dışı edildi, Çin'de hapiste

Doğu Türkistan Milli Meclisi Başkanı Seyit Tümtürk, tartışmalara neden olan Zinnetgül Tursun'un sınır dışı edildiğini ve Çin'de hapiste olduğunu açıkladı.

Türkiye’de yaşayan Doğu Türkistanlı Zinnetgül Tursun’un 27 Haziran’da Türkiye’den Tacikistan’a sınır dışı edildiği oradan da Çin’e teslim edildiği bildirildi.

Konuyla ilgili euronews’e konuşan Doğu Türkistan Milli Meclisi Başkanı Seyit Tümtürk, “Haber maalesef doğru, dün gece Göç İdaresi Genel Müdürü beni aradı, üzüntü ve mahcubiyetle birlikte Zinnetgül Tursun isimli 30 yaşındaki dul bayan kardeşimiz ve 2 yetiminin Tacikistan’a sınır dışı edildiğini ve Tacikistan’dan da Çin’e iade edildiği bilgisinin doğru olduğunu söyledi. 27.06.2019 tarihinde bu kardeşlerimiz sınır dışı edilmiş.” ifadelerini kullandı.

ÇİN'DE HAPSE ATILDI

Diğer Uygurların da teslim edilme ihtimali olduğunu belirten Uygur politikacı Seyit Tümtürk, “Maalesef bu utanç verici ve üzücü bir olay. İnşallah başka emsali yoktur ama bu konuda da emin değiliz. Başkalarının da iade edilme ihtimali var. Bu kardeşimizin (Zinnetgül Tursun) kız kardeşi Türkiye’de olduğu için memleketle görüşüp annesinden bu haberi alıyor. Zinnetgül Tursun şu anda Çin’de ve cezaevinde ama nereye konulduğu belli değil. İki yetimi de anaannesine teslim etmişler. Maalesef durum bu.” diye konuştu.

“Zinnetgül Tursun isimli dul bayan ve iki çocuğunun Çine iadesi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve devlet büyüklerimizin bilgisi dışında gerçekleşmiştir. İnanıyoruz ki yetkili kurumda görevli bir kaç sorumsuz, beceriksiz memurun, sehven yapıldı ise hatasıdır.” diyen Tümtürk, “Kasten yapıldı ise bu bir ihanettir. Devletimizi ve yöneticilerimizi zan altında bırakmak gibi kötü bir niyet söz konusu olabilir. Sorumlularının derhal araştırılıp gerekli işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz.”şeklinde konuştu.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN