Doğu Türkistan'da koronavirüs vaka sayısı 17'ye yükseldi

Doğu Türkistan'da koronavirüs vaka sayısı 17'ye yükseldi

Sincan Uygur Özerk Bölgesi Sağlık Komisyonu tarafından yapılan en son açıklamaya göre, dün gece yarısından bugün saat 12:00'ye kadar bölgede 5 yeni koronavirüs vakası tespit edilirken, 8 de asemptomatik vaka belirlendi. Toplama kamplarında tutulan Uygur Türklerine koronavirüs bulaştığı takdirde toplu ölümlere neden olabileceği ifade ediliyor.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin merkezi Urumçi kentinde önceki gün 1 koronavirüs vakası tespit edilmiş ve 3 asemptomatik vaka belirlenmişti.

Böylece bölgedeki toplam vaka sayısı 6'ya, asemptomatik vaka sayısı ise 11'e çıktı. Vakaların hepsi Urumçi kentinde bulunuyor.

Toplam 135 kişi tıbbi gözlem altında tutuluyor.

URUMÇİ'DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Dünden itibaren Urumçi'de sokağa çıkma yasağı uygulandığı, marketlerde rafların boşaldığı ve insanların sokağa çıkma yasağı dolaysıyla gida teminde sıkıntılar çıktığı gelen bilgiler arasında.

Urumçi'deki yeni vakalar sonrasında 600'den fazla uçuşun ve şehirdeki metroların iptal edildiği bildiriliyor.

Urumçi ve Kaşgar'da koronavirüs kısıtlamalarının başlayacağı ifade edilirken, Kaşgar'da şehirden giriş ve çıkışların sınırlandırıldığı açıklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN