Doğuyu buz kesti, batı sise gömüldü

Doğuyu buz kesti, batı sise gömüldü

Meteoroloji, hem buzlanma ve don hem de sis uyarısı yaptı. Van, Bitlis, Muş ile Hakkari'de buzlanma beklenirken, Bolu, Düzce ve Sakarya'da sis hava araç geçişlerini zorlaştırdı.

Meteoroloji, Doğu Anadolu Bölgesi'nde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağını duyurdu. 

Sabah saatlerinden itibaren batıdan girecek yağışlı sistem, zamanla bölge genelinde etkisini gösterecek. Yağışlar, karla karışık yağmur ve kar şeklinde düşecek.

VAN ÇEVRESİNE KAR GELİYOR

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği bölgede rüzgar, genellikle güney ve batıdan hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Van Gölü'nde hava, çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve karlı olacak. Rüzgar doğu ve kuzeydoğudan, akşamdan itibaren batıdan saatte 30 kilometre hızla esecek.

GECE SİS VE PUS DA BEKLENİYOR

İl merkezlerinde en yüksek hava sıcaklıklarının, Van'da 8, Hakkari'de 6, Muş'ta 4 ve Bitlis'te 1 derece olacağı tahmin ediliyor.

Bölgede gece ve sabah buzlanma ile donla birlikte yer yer pus ve sis de bekleniyor. 

Sakarya, Düzce ve Bolu'da da sis etkili oldu.

BOLU

Bolu'da sis, özellikle Anadolu Otoyolu'nda Yumrukaya, Abant Kavşağı ve Bolu Dağı Tüneli kesiminde, D-100 kara yolunda ise Bakacak, Seymenler ve Karanlıkdere ile Abant Kavşağı'nda etkili. 

Sis nedeniyle görüş mesafesinin 30 metreye düştüğü bölgede sürücüler, yolda ilerlemekte güçlük çekti. 

Karayolları ve trafik ekipleri, sürücüleri trafik işaret ve işaretçilerine uymaları için uyardı.

01.jpg

DÜZCE

Düzce'de de görülen sis, Bahçeşehir, Kalıcı Konutlar, Atatürk Bulvarı, Cedidiye ve İstanbul caddeleri ile Kültür Mahallesi ve Anadolu Otoyolu'nun Bataklıçiftlik, Hatıplar, Sinirci, Otluoğlu, Küçük ve Büyük Melen ile Düzce gişeleri mevkilerinde etkili oldu. 

Bölgede ring halinde görev yapan polis ekipleri, sürücülere yakın takip ve aşırı hız yapmamaları için uyarıda bulundu. 

SAKARYA

Sakarya'da gece başlayan sis, sabah saatlerinde etkisini artırdı.

Sis nedeniyle görüş mesafesinin azaldığı Serdivan, Adapazarı ve Erenler ilçelerinde sürücüler, trafikte dikkatle ilerledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN