Dolar kuru güne 8 liranın üzerinde başladı

Dolar kuru güne 8 liranın üzerinde başladı

Hafta başından bu yana yükseliş trendine giren dolar/TL yeni güne 8 liranın hemen üzerinde başladı. Euro/TL, 9,51 seviyesinde işlem görüyor.

Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararıyla 7,50'lere kadar gerileyen dolar/TL, üst üste dördüncü işlem gününe de yükselişle başladı. Son iki ayın en düşük seviyeleri olan 7,50'ye göre artış, 4 günde 50 kuruşu geçti.

Dün piyasaların kapanışıyla birlikte 8 liranın üzerine doğru hareketlenen dolar, bu sabah 7,99-8,00  lira seviyelerinden el değiştiriyor. Euro/TL için ise 9,53 seviyeleri mevcut.

MGK VE ERDOĞAN'IN KONUŞMASI

Koronavirüs vaka sayılarındaki artış ve aşı ile ilgili gelişmeler küresel piyasalarca izlenmeye devam ederken, yurt içinde Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmaları ana gündem olacak.

Bu yılın beşinci MGK toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığındaki saat
15.00'te başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün ayrıca Ak Parti Grup Toplantısında konuşacak (12.00) ve İSEDAK toplantısına canlı bağlanarak açılışını yapacak (13.30).

Bugünkü MGK'da Türk ordusunun Azerbaycan'da üstlenebileceği görev, Doğu Akdeniz ve Libya'da yaşanan gelişmeler başta olmak üzere çeşitli konular ele alınacak. En son Doğu Akdeniz'de Libya'nın 200 kilometre kuzeyinde Rosaline A isimli bir Türk kargo gemisi Alman Hamburg fırkateyni tarafından durdurularak, arama yapılmak istenmiş, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin görev süresinin 29 Kasım'a uzatılmasıyla ilgili yeni NAVTEX ilan edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN