Dolar ve euro yılın son haftasına yatay başladı

Dolar ve euro yılın son haftasına yatay başladı

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücretin belli olacağı ve kabinenin toplanacağı sıcak günde, dolar ve euro yatay seyrediyor. Dolar/TL 7,54, euro/TL ise 9,21'den işlem görüyor.

Yılın son haftasının ilk gününde, yurt içi ve yurt dışı piyasalarda açıklanacak önemli bir veri bulunmuyor. Yurt içinde Bakanlar Kurulu ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları takip edilecek gündem maddeleri olarak yer alıyor.

Merkez Bankası'nın beklentileri aşan faiz artırımı kararıyla oldukça hareketli geçiren döviz piyasalarında dolar/TL ve Euro/TL kurlarında kayda değer düşüşler yaşanmıştı. O düşüşlerin ardından yılın son haftasında Türk Lirası, dolar ve euro karşısında sakin başladı. Dolar/TL 7,54, düzeyinde, euro/TL ise 9,21'lerde değerleniyor.

KABİNE TOPLANACAK

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yılın son toplantısını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirecek. Kabine toplantısında, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede gelinen aşama, yerli aşı çalışmaları ve yurt  dışından ithal edilen aşılara ilişkin takvimin yanı sıra ülke gündemindeki  çeşitli konuların ele alınması öngörülüyor. Toplantıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sunum yapmaları  bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından bir basın  toplantısıyla, gelişmeleri değerlendirmesi bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET BELLİ OLUYOR

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun dördüncü toplantısı saat 10.30’da  yapılacak. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere son toplantısını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının  ev sahipliğinde gerçekleştirecek. Bakanlıkta yapılacak olan toplantıya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlık  edecek.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantısını 4 Aralık’ta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ev sahipliğinde yaparken,  ikinci toplantısını 15 Aralık’ta Türkiye İşveren Sendikaları
Konfederasyonu’nun (TİSK), üçüncü toplantısını da 22 Aralık’ta Türkiye  İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (TÜRK-İŞ) ev sahipliğinde çevrim  içi olarak gerçekleştirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN