Dolarda son durum | Son dakika haberleri

Dolarda son durum | Son dakika haberleri

Dolarda gözlenen küresel güçlenme eğiliminin dün ve bugün bir miktar zayıflamasına karşın kur 3.42'nin hemen altında seyrediyor. Çeyrek altın fiyatı ise 215 TL oldu.

Dolar/TL, ABD’de Cumhuriyetçi Donald Trump’ın seçimleri kazanmasının ardından dolarda gözlenen küresel güçlenme eğiliminin dün ve bugün bir miktar zayıflamasıyla tarihi zirvelerinin altında seyrediyor. Ancak geçen hafta 102.05 ile 13.5 yılın yeni zirvesini gören dolar endeksi bugün güne yüzde 101.2 civarında başlaması kuru aşağı yönlü destekleyen en önemli unsur olmayı sürdürüyor. Dün akşam saatlerinde 3.43 civarında işlem gören dolar/TL bu sabah 09:00 itibarıyla 3.4150/3.4209 seviyesinden işlem gördü.

Küresel piyasalarda dolar küresel tahvillerin yatay bir seyre geçmesiyle beraber yükselişlerine ara verirken, İtalya’da bu hafta sonu gerçekleşecek referandum öncesi Avrupa’da siyasi risklerin yeniden gün yüzüne çıkmasıyla beraber piyasaların gözü Avrupa seçimlerine çevrildi.
İtalya’da Başbakan Matteo Renzi’nin siyasi kariyerini belirleyebilecek ve 4 Aralık’ta gerçekleştirilecek anayasa referandumu öncesinde ülkenin bankacılık sistemine dair endişeler artıyor.

Bankacılar, dolardaki küresel güç kaybıyla birlikte dolar/TL’de bir miktar iyimserliğe yer açıldığını geçen hafta TCMB’nin bir faiz artışı gerçekleştirilmesinin de bunu destekleyen unsurlar arasında yer aldığını, TCMB’nin likidite adımlarının yakından takip edildiğini belirtiyorlar. Bankacılar dolar/TL’de yaşanan düşüşe karşın Türkiye’ye özgü endişelerin henüz son bulmadığına da dikkat çekiyorlar.

AP KARARI İLE BASKI ARTTI

Dün akşam saatlerinde 3.63 civarında işlem gören euro/TL bu sabah 3.6213/3.6282, 3.53 civarında olan sepet bazında TL ise
aynı saatte 3.5181/3.5247 seviyesinde işlem görüyor. TCMB’nin geçen hafta faizlerde beklentilerin üzerinde artırıma gitmesiyle dolar/TL ilk etapta gerilemiş ancak kararın hemen sonrasında gelen Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Türkiye ile müzakereleri geçici dondurma çağrısı ardından yeniden yönünü yukarı çevirmişti. Türkiye ile AB üyelik görüşmelerinin durdurulmasına yönelik tepkiler piyasada baskı yaratıyor.

ALTIN NE KADAR OLDU?

Altın fiyatları doların yatay bir seyir izlemesi ve OPEC toplantısı öncesi yatırımcıların beklemeye geçmeleriyle beraber bugün hafif kayıplar yaşadı. Spot altının ons fiyatı yüzde 0.36 kayıpla 1,189.10 dolardan işlem gördü. Yurtiçi piyasalarında ise çeyrek altın 215 TL, 24 ayar altının gramı ise 131 TL’den alıcı buluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN