Dolar/TL 3,58'in altını gördü | Ekonomi Haberleri

Dolar/TL 3,58'in altını gördü | Ekonomi Haberleri

Haftalardır devam eden yükselişin ardından dolar 6 Ocak'tan sonra ilk defa 3.60 liranın altına indi.

Güne düşüşle başlayan dolar/TL, 3,5784'e kadar gerilemesinin ardından 3,5860 seviyelerinde dengelendi.

Küresel piyasalarda azalan dolar talebine paralel 6 Ocak'tan bu yana ilk kez dün 3,60'ın altına gerileyen dolar/TL, günü önceki kapanışa göre yüzde 1,06 değer kaybıyla 3,5807'den tamamladı.

Düşüş eğilimini bugünün açılışında da sürdürerek 3,5784'ü gören dolar/TL, saat 09.15 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,15 artışla 3,5860 seviyesinden alıcı buluyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,12 değer kazancıyla 3,7890, sterlin/TL ise yatay seyirle 4,4630 seviyelerinden işlem görüyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) son toplantısına ait tutanaklar dün akşam açıklandı. Birçok Fed yetkilisinin ekonomik görünümün değişmemesi halinde faiz artışına "oldukça yakın zamanda" gidilmesini desteklediğini ortaya koyan tutanaklarda, ayrıca yeni yönetimin mali politikalarına yönelik belirsizliğin de yükseldiği kaydedildi.

Analistler, tutanaklardaki ifadelerin piyasalara yeni ve açık bir sinyal vermediğini ancak seçilen kelime ve ifadelerin mart ayındaki faiz artırım beklentilerini hafif de olsa azalttığını belirtti.

DÜŞÜŞ DEVAM EDEBİLİR

Yurt içinde, küresel piyasalarda devam eden risk iştahı ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) TL'deki sıkılaştırıcı adımlarını devam ettirmesinin döviz kurlarındaki düşüşü desteklediğini ifade eden analistler, bugün Almanya'da açıklanacak büyüme ve ABD'de açıklanacak makroekonomik verilerin takip edileceğini bildirdi.

Analistler, teknik açıdan dolar/TL'nin 3,60'ın altında kaldığı sürece sırasıyla 3,5720, 3,5500 ve 3,4000 seviyelerinin gündeme gelebileceğini, olası yükselişlerde ise 3,6140'ın direnç konumuna geldiğini kaydetti.

İSTANBUL/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN