Domatesin fiyatı cep yakıyor

Domatesin fiyatı cep yakıyor

Yaz aylarında kilosu bir liraya kadar inen domatesin fiyatı, henüz kış tam bastırmadan bile 4 liraya kadar yükseldi. Marketlerde daha yüksek fiyattan tezgahlardaki yerini alan domates fiyatının daha fazla yükselmesinden endişe ediliyor.

Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte domates fiyatında her hafta artış gözleniyor. Yaz aylarında kilosu bir liraya kadar düşen domates, yeni yıl arefesinde, pazarlarda 4 liradan satışa sunuluyor.

Marketlerde daha yüksek fiyattan tezgahlardaki yerini alan domates fiyatının daha fazla yükselmesinden endişe ediliyor.

Fiyatların mevsim normallerinde olduğunu belirten pazarcılar, yapılan ihracatların da bu duruma zemin hazırladığını dile getirdiler. Öte yandan, fiyatların düşmesini şuan için mümkün görmeyen pazarcılar, fiyatların kısa süre içerisinde 5 lirayı da aşabileceğini aktardılar.

Fiyatlarının pahalı olduğunu savunan vatandaşlar ise, mümkün olduğunca az domates tüketmeye çalıştıklarını vurgulayarak, farklı meyve ve sebzelere yöneldiklerini ifade ettiler.

İSTANBUL/İHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN