Dört mevsim Mimar Sinan

Dört mevsim Mimar Sinan

Aradan 500 yıl geçmiş olmasına rağmen İstanbul’un her köşesine bıraktığı eserleriyle yaşamaya devam eden Mimar Sinan anısına harika bir projeye imza atıldı.

Fotoğrafçı Cüneyt Karaahmetoğlu’nun Türk Hava Yolları ve Sony sponsorluğunda, Mimar Sinan’ın eseri 19 caminin 26 minaresinden ve Ayasofya’nın 2 minaresinden, 4 mevsim boyunca İstanbul’u görüntüledi. Görenleri büyüleyen videonun sahibi Karaahmetoğlu, projeyle ilgili olarak şu sözleri söyledi: “Umarım filmi izledikten sonra, Sinan’la bugüne kadar herhangi bir ilgisi olmayan ya da onu hiç bilmeyen yerli ya da yabancı herhangi bir insanın kafasında, onun eserlerini görme hissi ya da onunla ilgili kendi kendine ufacık bir soru sorma isteği bırakabilirim.”

15-06/02/514402298_1280x720-1433248756.jpg

Mimar Sinan'ın minarelerinden 12 ayda çekilen 170 bin fotoğrafla oluşturulan muhteşem İstanbul timelapse videosunu haberimizde izleyebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN