Döviz kurlarında sert düşüş: 6 ayın en düşük seviyesi

Döviz kurlarında sert düşüş: 6 ayın en düşük seviyesi

Haftaya düşüşle başlayan dolar kuru yüzde 2'lik gerilemeyle 7,17 liraya kadar düştü. Euro ise yüzde 2,37'lik düşüş yaşadı.

Dolarda bir günde yüzde 2 civarında düşüş meydana geldi. Kur 6 ayın en düşük seviyesini gördü.

Geçtiğimiz hafta TCMB Başkanı Naci Ağbal’ın yılın ilk enflasyon toplantısında piyasalara verdiği net mesajlar ve sıkı para politikası duruşunun korunacağına yönelik açıklamaları Türk Lirası'na desteğini sürdürüyor. Diğer gelişmekte olan ülke para birimlerine göre çok daha güçlü bir zeminde hareket ettiği gözlemlenen dolar/TL'de düşüş yeni haftanın ilk gününde yüzde 1'in üzerine çıktı. Benzer şekilde hareket eden euro/TL'de de geri çekilmeler yaşanıyor. 

Geçtiğimiz haftayı 7,32'nin hemen altında tamamlayan dolar/TL, hızlı bir düşüşle başladığı haftanın ilk gününde en düşük 7,17'nin altını gördü. Euro/TL'deki düşüş dolardan daha hızlı bir şekilde gerçekleşirken geçen cuma 8,88'den kapanan euro/TL kuru, 8,6685'e kadar çekildi. 

Saat 15:25 sularında dolar/TL yüzde 1,96 kayıpla 7,1763'ten; euro/TL ise yüzde 2,37'lük düşüşle 8,6745'ten işlem görüyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN