DSÖ: Suriye'nin yüzde 20'si yıl sonuna kadar aşılanacak

DSÖ: Suriye'nin yüzde 20'si yıl sonuna kadar aşılanacak

DSÖ, Suriye nüfusunun yüzde 20'sinin 2021 sonuna kadar aşılanacağını açıkladı. Başkent Şam'da sağlık personelinin vakalara yetişmekte zorlandığı öğrenildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 2021 sonuna kadar Suriye nüfusunun yüzde 20'sinin aşılanmasının planlandığını duyurdu. Savaşın devam ettiği Suriye'de aşılama kampanyasının Nisan ayında DSÖ gözetiminde başlatılması planlanıyor.

Örgüt tarafından yapılan duyuru, Suriye hükümetinin, ülkedeki günlük Kovid-19 vaka sayılarında olağanüstü artış olduğunu belirtmesinden sonra gerçekleştirildi.

"SAĞLIK PERSONELİ VAKALARA YETİŞMEKTE ZORLANIYOR"

Suriye devlet medyası, başkent Şam'daki yoğun bakım ünitelerinin dolduğunu, sağlık personelinin vakalara yetişmekte zorlandığını doğruladı. DSÖ, virüsün Güney Afrika ve İngiltere varyantlarının, ülkedeki laboratuvar eksikliğinden ötürü gözlemlenemediğini belirtti.

ESAD AİLESİ İYİLEŞME SÜRECİNDE

Öte yandan mart ayı başında koronavirüse yakalanan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve eşi Esma Esad'ın iyileşme sürecinde olduğu bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN