Duma START projesini onayladı

Duma START projesini onayladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması'nın (Yeni START) uzatılmasına yönelik karar, Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'da onaylandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması'nın (Yeni START) uzatılmasına yönelik kararı Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'nın onayına sundu. Yeni START anlaşmasının uzatılması kararı Duma'da onaylandı. Yeni START anlaşmasının 5 yıllığına, 5 Şubat 2026'ya kadar uzatılması kesinleşmiş oldu.

SON NÜKLEER ANLAŞMA NİTELİĞİ TAŞIYOR

ABD'nin Sovyet Rusya ile 1991'de ve Rusya Federasyonu ile 1993'te imzaladığı Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşmaları’nın (START 1 ve START 2) uzantısı niteliğindeki "Yeni START" anlaşması, Washington ile Moskova arasındaki yürürlükteki son nükleer anlaşma niteliğini taşıyor. Anlaşma, uzun menzilli nükleer silah başlıklarına ve füzelere kısıtlama getiriyor.

İLK ANLAŞMA OBAMA DÖNEMİNDE İMZALANDI

ABD'nin eski Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Dmitry Medvedev tarafından 2010 yılında imzalanan nükleer silah kontrol antlaşması, her ülkeyi 1.550'den fazla konuşlandırılmış nükleer savaş başlığı ve 700 konuşlandırılmış füze ve bombardıman uçağıyla sınırlandırılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN