Ambargoyu ifşa eden Maduro'dan yeni aşı hamlesi

Ambargoyu ifşa eden Maduro'dan yeni aşı hamlesi

Venezuela'nın Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Dünya Halklarının 200. Yıl Kongresi'nin yaptığı açıklamada "Dünya bunu bilmeli. Emperyalizmin Venezuela'nın ilaç bulmasına karşı ambargo zulmü acımasız. Halkın ihtiyaç duyduğu ve onlara bedavaya verilen ilaçları almak için hareket etmek zorunda kaldık, bunu tüm dünyaya ifşa ediyorum" demişti. Maduro aşı konusunda yaptığı son açıklamada koronavirüs aşısı karşılığında, ödeme aracı olarak ham petrolü kullana bileceklerini belirtti.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün kurucu üyelerinden Venezuela'nın Devlet Başkanı Nicolas Maduro, koronavirüs aşısı sağlamaya çalıştıklarını ve aşı karşılığında, ödeme aracı olarak ham petrolü kullana bileceklerini söyledi. 

"HAZIR VE HAZIRLIKLIYIZ, GEMİLERİMİZ VAR"

Maduro, virüse karşı aşılara küresel erişim sağlamayı amaçlayan Dünya Sağlık Örgütü (WHO) liderliğindeki Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı (Covax) aracılığıyla Kovid-19 aşısı sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Ülkenin aşı için petrol ticaretine "hazır ve hazırlıklı" olduğunu ve ticareti yürütebilecek petrol gemileri ve müşterileri olduğunu da sözlerine ekledi.

madura.jpgNicolas Maduro

Covax projesiyle yılın sonuna kadar düşük gelirli ülkelere toplam iki milyar doz aşı gönderilmesi hedefleniyor. Covax projesi; WHO, GAVI aşı ittifakı ve Salgın Hastalıklara Hazırlık Buluşları Koalisyonu (CEP) tarafından yoksul ülkelerin aşı alımındaki dezavantajlı konumuna çare üretmek için hayata geçirildi.

Projeyle, koronavirüsle mücadele için üretilen aşıların bütün dünya ülkeleri arasında adil bir şekilde paylaşılması amaçlanıyor. Şu ana kadar dünyanın zengin ülkeleri, yoksul ülkelere kıyasla çok daha fazla Kovid aşısı temin etti.

DÜNYA BUNU BİLMELİ DİYEREK İFŞA ETMİŞTİ

Dünya Halklarının 200. Yıl Kongresi'nin sanal toplantısına liderlik eden Maduro yaptığı açıklamada, ülkesine uygulanan ambargo sürecini değerlendirdi.

Venezuela'nın Covid-19'a yakalanan kişilerin bakımı ve iyileşmesi için gerekli ilaçları bulmakta ciddi mücadele vermek zorunda kaldığını belirten Maduro, "Muazzam bir savaş vermek zorunda kaldık. Dünya bunu bilmeli. Çünkü emperyalizmin Venezüella'nın ilaç bulmasına karşı ambargo zulmü acımasız. Halkın ihtiyaç duyduğu ve onlara bedavaya verilen ilaçları almak için hareket etmek zorunda kaldık, bunu tüm dünyaya ifşa ediyorum" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN DESTEĞİNE SAHİBİZ"

Aynı konuşmada Maduro, "Türkiye, Rusya, Çin, Hindistan ve Küba'nın desteğine sahibiz. Tıbbi ekipman, ilaç, aşı ve daha fazlası ile bizi destekliyorlar ve destekleyecekler" dedi.

Ülkede Kovid-19'a karşı başlatılan aşılama çalışmaları kapsamında Venezuela, Rusya ile 10 milyon doz Sputnik V aşısının alınması konusunda anlaşmıştı.

AMERİKAN AMBARGOSU NEDENİYLE PETROL SATIŞLARI AZALDI

Güney Amerika ülkesinin petrol ihracatı, ABD'nin Maduro'ya istifa etmesi için baskı yapmak amacıyla, 2019 yılından bu yana Venezüella'nın devlet petrol şirketine uyguladığı yaptırımlar nedeniyle önemli ölçüde azaldı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN