3 Madleen aktivisti kara yoluyla sınır dışı edilecek

3 Madleen aktivisti kara yoluyla sınır dışı edilecek

İsrail, Gazze’ye yardım taşıyan “Madleen” gemisinde gözaltına alınan üç yabancı aktivistin bugün Ürdün üzerinden sınır dışı edileceğini açıkladı. Hollandalı ve Fransız uyruklu aktivistlerin, hava sahası kapatıldığı için haftalardır ülkelerine dönemediği belirtildi.

İsrail makamları, İran’a düzenlenen hava operasyonları nedeniyle durdurulan hava trafiği yüzünden bir süredir gözaltında tutulan “Madleen” isimli gemideki üç yabancı insan hakları aktivistinin bu sabah Ürdün üzerinden sınır dışı edileceğini duyurdu.

İsrailli insan hakları kuruluşu Adalah tarafından yapılan yazılı açıklamada, gözaltındaki aktivistlerin Hollanda vatandaşı Marco van Rennes ile Fransız uyruklu Pascal Maurieras ve Yanis Mhamdi olduğu belirtildi. Açıklamaya göre üç aktivist, kara yoluyla Ürdün’e gönderilecek.

İsrail donanması tarafından 25 Mayıs’ta Gazze’ye insani yardım taşıdığı gerekçesiyle alıkonulan “Madleen” gemisindeki aktivistler, hava sahalarının kapatılması ve diplomatik işlemlerde yaşanan gecikmeler nedeniyle haftalardır sınır dışı edilmeyi bekliyordu. Adalah, sürecin uzamasını “hukuki olmayan keyfi bir tutum” olarak nitelendirmişti.

Sınır dışı işlemlerinin tamamlanmasının ardından aktivistlerin ülkelerine dönmesi bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN