6 farklı dilde Rusya-Ukrayna krizi! Yetenekli gazeteci izleyenleri büyüledi

AP muhabiri Philip Crowther'ın, Rusya ve Ukrayna arasındaki gelişmeleri Kiev'den, farklı kanallarda tam 6 farklı dilde aktardığı anlar sosyal medyada viral oldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçı bölgeler Donetsk ve Lugansk'ın bağımsızlığını tanıma kararının ardından bölgeye barış gücü gönderme kararı aldı. Karar gerilimi tırmandırdı, tüm dünya bölgeden gelecek gelişmelere kilitlendi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'den, iki ülke arasındaki gelişmeler hakkında haber yapan Associated Press'in (AP) uluslararası muhabiri Polyglot Philip Crowther ise sosyal medyada gündem oldu.

FARKLI KANALLARDA 6 DİLDE HABER

İngiliz-Alman-Lüksemburglu olan gazeteci Crowther, dünyanın dört bir yanındaki çeşitli haber kuruluşlarına konuşurken İngilizce, Lüksemburgca, İspanyolca, Portekizce, Fransızca ve Almanca dillerinde yeni gelişmeleri ayrıntılarıyla anlattı.

Crowther, şahsi Twitter hesabından pazartesi günü, viral hale gelen ve günün sonunda 1.8 milyondan fazla görüntülenen çalışmasının bir montajını yayınladı.

Çok dilli olması ile bilinen Crowther, Tokyo 2020'deki gelişmeleri farklı kanallarda farklı dillerde anlattığı anlarla da gündem olmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN