AB, Rusya'ya yaptırımlara devam edecek: ABD'yi takip etmeyeceğiz

AB, Rusya'ya yaptırımlara devam edecek: ABD'yi takip etmeyeceğiz

AB üyesi ülkelerin maliye bakanlarının Brüksel'de düzenlediği toplantı öncesi basına açıklama yapan AB Komisyonunun Ekonomiden Sorumlu Üyesi Dombrovskis, AB'nin güvenlik ve yaptırım politikasına ilişkin kararlarında ABD'yi takip etmeyeceğini ve Rusya'ya yönelik yeni kısıtlayıcı tedbirler üzerinde çalıştığını söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Ekonomiden Sorumlu Üyesi Valdis Dombrovskis, AB'nin güvenlik ve yaptırım politikasına ilişkin kararlarında ABD'yi takip etmeyeceğini ve Rusya'ya yönelik yeni kısıtlayıcı tedbirler üzerinde çalıştığını söyledi.

Dombrovskis, AB üyesi ülkelerin maliye bakanlarının Brüksel'de düzenlediği toplantı öncesi basına açıklamalarda bulundu.

Toplantıda, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın ekonomik etkilerini tartışacaklarını anlatan Dombrovskis, AB'nin savunma harcamalarını ve yeteneklerini artırması, Ukrayna'ya desteğe devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Dombrovskis, "Şu anda AB'nin mali kuralları kapsamında savunma harcamaları için daha fazla esneklik sağlamanın yolları ile AB düzeyinde savunma için ek finansman sağlama seçenekleri üzerine çalışıyoruz" diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump döneminde AB’nin güvenlik ve yaptırımlar gibi alanlardaki politikasını kendi eline alması gerektiğini belirten Dombrovskis, "Rusya'ya yönelik 16'ncı yaptırım paketinin hazırlanması için çalışmalar devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN