ABD basını kara harekatı için tarih verdi

ABD basını kara harekatı için tarih verdi

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik olası kara operasyonu gündemdeki yerini korurken, ABD basınından dikkat çeken bir haber geldi. Washington Post gazetesine konuşan ABD'li yetkililer, Pentagon'un SDG ile ortak devriyeleri artıracağını belirtirken, haberde bu durumun ABD ve Türkiye arasında gerilimi daha da yükselteceği vurgulandı. Gazeteye konuşan üç ABD'li yetkili ilk kez tarih vererek Türkiye'nin Suriye'ye kara operasyonunu bu ay başlatabileceğini söyledi.

Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG terör örgütüne yönelik hava harekatını sürdüren ve kara harekatı sinyali veren Türkiye'nin adımları, ABD'de de yakından takip ediliyor. ABD'nin önde gelen yayın organlarından Washington Post gazetesi, yetkililere dayandırdığı haberde, ABD'nin Türkiye'yle artan gerilime rağmen, omurgasını terör örgütü PKK/YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'yle iş birliğini artıracağını yazdı.

Gazeteye konuşan ABD'li yetkililer, Savunma Bakanlığı Pentagon'un Suriye Demokratik Güçleri'yle ortak devriyeleri artıracağını belirtirken, haberde bu durumun ABD ve Türkiye arasında gerilimi daha da yükselteceği vurgulandı.

İLK KEZ TARİH VERDİLER

Washington Post'a konuşan üç ABD'li yetkili, Türkiye'nin Suriye'ye kara operasyonunu bu ay başlatabileceğini söyledi. Kaynaklar, bu durumun Suriye'deki ABD'lileri ve bölgede istikrarı riske atacağını savunurken, ABD ordu sözcülerinden Joseph Buccino da “Böyle bir adımın Suriye'de zor kazanılan güvenlik ve istikrarı tehlikeye düşürmesinden endişeliyiz” dedi.

Terör örgütlerini bünyesinde barındıran Suriye Demokratik Güçleri'ni “ABD'nin güvenilir ortağı” diye niteleyen Buccino, Türkiye'nin operasyonları nedeniyle ABD'nin bölgedeki askerlerinin çoğunu daha güvenli yerlere çektiğini de açıkladı. ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde yaklaşık 900 askeri bulunduğunu hatırlatan yetkili, ABD güçlerinin çoğunlukla IŞİD militanlarının tutuklu olduğu kampların çevresinde görev yürüttüğünü belirtti.

SDG'DEN 'SINIRLI BİR OPERASYON OLUR' İDDİASI

Gazeteye konuşan Suriye Demokratik Güçleri'nden Ferhad Şami de, Türkiye'nin ve Türk destekli güçlerin Suriye'nin kuzeyinde “sınırlı bir kara operasyonu” düzenleyeceğine dair işaretler olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN