ABD Başkan Yardımcısı Vance: Gazze'deki ateşkes denetim merkezini inceledi

ABD Başkan Yardımcısı Vance: Gazze'deki ateşkes denetim merkezini inceledi

ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, Gazze’deki ateşkesin uygulanmasını denetlemek amacıyla İsrail’in güneyinde kurulan ABD destekli “Sivil Askeri Koordinasyon Merkezi”ni ziyaret ederek, askeri yetkililerden bilgi aldı.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, Gazze’de ateşkesin uygulanmasını izlemek için kurulan ve İsrail’in güneyinde bulunan ABD destekli “Sivil Askeri Koordinasyon Merkezi”ni ziyaret etti.
Açıklamada, Vance’in merkezde görev yapan ABD’li askeri yetkililerden Gazze’deki ateşkesin mevcut durumuna ilişkin bilgi aldığı belirtildi.

VANCE, İSRAİL’DE ÜST DÜZEY TEMASLARDA BULUNACAK

Resmi ziyaret kapsamında İsrail’de bulunan Vance’in, yarın Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüşmesi planlanıyor.
İsrail basınında yer alan haberlere göre, Vance’in ziyareti, Netanyahu’nun ateşkesi ihlal ederek Gazze’ye yönelik yeni bir saldırı başlatmamasını sağlamayı hedefliyor.

TRUMP YÖNETİMİNDEN DE TEMASLAR

ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ile Trump’ın damadı Jared Kushner’ın da dün Gazze’deki ateşkesi görüşmek üzere İsrail’e geldiği ve Netanyahu ile bir araya geldiği bildirildi.

ATEŞKES SONRASI GERİLİM

İsrail’in pazar günü düzenlediği geniş çaplı hava saldırıları, 10 Ekim’de varılan ateşkesin bozulacağı yönünde endişelere yol açmıştı.

Tel Aviv yönetimi, saldırıların ardından Gazze’ye yönelik insani yardım tırlarının girişini de askıya almıştı.

Ancak kısa süre sonra Netanyahu hükümeti geri adım atarak saldırıları sonlandırdı ve ateşkesin yeniden yürürlüğe girdiğini duyurdu. Aynı zamanda Gazze’ye insani yardımın yeniden girişine izin verileceği açıklandı.

İsrail basını, Netanyahu yönetiminin ABD’nin baskısıyla saldırıları durdurduğunu ve insani yardım yasağını kaldırdığını aktardı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN