ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, İran’ın nükleer silaha sahip olmaması gerektiği yönündeki “kırmızı çizgilerini” yineleyerek, Tahran ile yürütülen müzakerelerde ilerleme kaydedildiğini söyledi.
Vance, yaptığı açıklamada hem ABD Başkanı Donald Trump’ın hem de İran yönetiminin ABD’nin askeri operasyonlarının yeniden başlamasını istemediğini ifade etti.
“ÇATIŞMALAR YENİDEN BAŞLAYABİLİR”
İran ile yürütülen barış görüşmelerine değinen Vance, Tahran’ın nükleer silah edinmesini engelleyecek bir anlaşmaya ulaşılamaması halinde çatışmaların yeniden başlayabileceğini belirtti.
Vance, “Top İran’da” ifadelerini kullanarak, ABD’nin gerekmesi halinde yeniden askeri harekat düzenlemeye hazır olduğunu vurguladı.
TRUMP SALDIRIYI ERTELEMİŞTİ
Başkan Trump da dün yaptığı açıklamada, Körfez ülkelerinin talebi doğrultusunda İran’a yönelik salı günü planlanan askeri saldırının ertelendiğini duyurmuştu.
Trump, kararın gerekçesi olarak İran ile “ciddi müzakerelerin” devam etmesini göstermişti.
