ABD, İran'a deniz ablukasını başlattı

ABD, İran'a deniz ablukasını başlattı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), İran'ın Hürmüz Boğazı'ndaki askeri kapasitesini hedef alan yeni bir hava saldırısı başlatıldığını duyurdu. Açıklamada, operasyonun ABD'nin TSİ 23.00'te yeniden devreye alacağı deniz ablukası öncesinde gerçekleştirildiği bildirildi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), İran'a yönelik yeni bir hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Operasyonun, Hürmüz Boğazı'nda ticari gemilere yönelik tehdit oluşturduğu belirtilen İran'ın askeri kabiliyetlerini hedef aldığı bildirildi.

CENTCOM'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "CENTCOM, bugün ABD doğu saat dilimi ile 15.00'te, İran'ın Hürmüz Boğazı'ndaki ticari gemilere saldırmak için kullandığı yeteneklerini zayıflatmaya devam etmek amacıyla İran'a karşı ek bir hava saldırısı başlattı." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, söz konusu saldırının ABD'nin İran limanları ve kıyı bölgelerine yönelik deniz ablukasını yeniden uygulamaya koymaya hazırlandığı süreçte gerçekleştirildiği vurgulandı.

ABLUKA TSİ 23.00'TE BAŞLAYACAKTI

CENTCOM, Başkan Donald Trump'ın talimatı doğrultusunda uygulanacak deniz ablukasının Türkiye saatiyle 23.00'te (ABD doğu saatiyle 16.00) yürürlüğe gireceğini duyurdu.

Komutanlık, "Abluka TSİ 23.00'te (ABD doğu saatiyle 16.00) yürürlüğe girecek." açıklamasını yaparken, operasyonların bölgedeki deniz güvenliğini sağlama amacıyla sürdürüleceğini belirtti.

İRAN'IN GÜNEYİNDE PATLAMALAR MEYDANA GELDİ

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, ABD, ülkenin güneyinde Basra Körfezi'nde yer alan Huzistan ve Hürmüzgan eyaletlerine saldırı düzenledi.

Hürmüzgan eyaletindeki Sirik ve Behbehan kentlerinde patlama seslerinin duyulduğu belirtilirken, Bender Abbas kentine saldırıların devam ettiği kaydedildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN