ABD ve AB'den çok önemli 'Rusya' kararı

ABD ve AB'den çok önemli 'Rusya' kararı

ABD ve AB enerji arzından Rusya'ya bağımlılığın azaltılması konusunda anlaştı. Yakında açıklanması beklenen anlaşmayla, ABD'nin Avrupa ülkelerine yıl sonuna kadar en az 15 milyar metreküp LNG tedarik etmesi bekleniyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde bir ay geride kalırken Avrupa Birliği (AB) Moskova'ya enerjideki bağımlılığını azaltmak için ABD ile enerji arzına dair anlaşma yaptı

Bloomberg'de yer alan habere göre; söz konusu anlaşmayla ABD, Avrupa ülkelerine 2022’nin sonuna kadar en az 15 milyar metreküp sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tedarik edecek.

Anlaşma, Avrupa’nın enerjide Rusya’ya bağımlılığının azaltılması amaçlanıyor. Rusya, Avrupa Birliği’nin en büyük doğal gaz tedarikçisi konumunda ve Avrupa’nın ithalatının yüzde 40’tan fazlasını oluşturuyor.

ABD Başkanı Joe Biden ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in yapılan anlaşmayı yakında açıklaması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN