CBS News'ün haberine göre ABD Adalet Bakanlığı, geçen ay Başkan Donald Trump'ı takip etmeyi geçici olarak durduran Beyaz Saray televizyon basın havuzundaki yayın kuruluşlarına yönelik soruşturma başlattı.
ABD Adalet Bakanlığı Sözcüsü Emily Covington, konuya ilişkin açıklamasında, "Televizyon basın havuzunun üyeleri, Beyaz Saray etkinliklerini haberleştirmeyi boykot etti." ifadelerini kullandı.
Covington, ticari rakipler arasında gerçekleştirilen toplu boykotların ABD yasalarını ihlal edebileceğini belirtti. Bakanlığın Antitröst Birimi, NBC, ABC, CBS, CNN ve Fox News'in antitröst yasalarını ihlal edip etmediğini belirlemek amacıyla soruşturma yürütüyor.
Basın tepki göstermişti: Trump TV kuruldu
TRUMP, BAZI MEDYA KURULUŞLARININ BEYAZ SARAY'A GİRİŞİNİ YASAKLAMIŞTI
Trump, 18 Eylül'de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda CNN, MS NOW ve Politico'nun "Beyaz Saray'dan derhal yasaklandığını" açıklamıştı. Trump, kararına gerekçe olarak bu kuruluşların "sürekli yalan haber yapmalarını" göstermişti.
CNN, MS NOW ve Politico, muhabirlerinin Beyaz Saray'a girişinin engellenmesine karşı federal mahkemede dava açmıştı.
FEDERAL YARGIÇ AKREDİTASYONLARIN İADESİNE HÜKMETMİŞTİ
ABD'de federal yargıç, 24 Eylül'de CNN, MS NOW ve Politico'nun Beyaz Saray'a erişim için gerekli akreditasyonlarının 8 Ekim'e kadar iade edilmesine karar vermişti.
Ancak Politico, mahkeme kararına rağmen bir muhabirinin Beyaz Saray'a girişine izin verilmediğini açıklamıştı.
