ABD'den Çin'e 'Rusya' uyarısı: Ne tarafta duracağınıza karar verin

ABD'den Çin'e 'Rusya' uyarısı: Ne tarafta duracağınıza karar verin

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Çin'in, Rusya'ya askeri yardımda bulunması durumunda ne gibi adımlar atacaklarını söylemekten kaçındığını belirtti. Psaki, "Çin, tarih kitapları yazılırken nerede duracağı konusunda bir karar vermeli." dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, gündemi değerlendirdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Psaki, ABD Başkanı Biden'ın Çin'i uyardığını söyleyerek, "Çin, tarih kitapları yazılırken nerede duracağı konusunda bir karar vermeli." ifadelerini kullandı

ABD Başkanı Joe Biden ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in bugün yaptığı telefon görüşmesine değinen Psaki, "Biden, açık bir şekilde Rusya'ya sağlanacak somut yardımların sonucu olacağı konusunda Çin'i uyardı." dedi.

SORULARI YANITLAMAKTAN KAÇINDI

Psaki, bu sonuçlar arasında yaptırımların olup olmayacağı ya da sonuçların ne olduğuna ilişkin gazetecilerin ısrarlı sorularını yanıtlamaktan kaçındı.

Çin'in, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarını "işgal" olarak nitelendirip nitelendirmediğinin sorulması üzerine Psaki, "Ben başka bir ülke adına konuşamam ama Çin, tarih kitapları yazılırken nerede duracağı konusunda bir karar vermeli." yanıtını verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN