ABD’den İran'a yeni mesaj: Şimdiye kadarki en güçlü saldırımızı gerçekleştireceğiz

ABD’den İran'a yeni mesaj: Şimdiye kadarki en güçlü saldırımızı gerçekleştireceğiz

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, İran’a yönelik operasyonların daha da sertleşeceğini ve en kapsamlı saldırının bugün yapılacağını açıkladı. Washington’un hedefinin İran’ın askeri kapasitesini zayıflatmak ve nükleer silah edinmesini engellemek olduğu vurgulandı.

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, İran’a yönelik askeri operasyonların başladığı 28 Şubat’tan bu yana hedeflerinde herhangi bir değişiklik olmadığını açıkladı. Hegseth, bugün gerçekleştirilecek saldırının şimdiye kadarki en kapsamlı ve güçlü operasyon olacağını ifade etti.

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, operasyonların temel amacının İran’ın füze sistemlerini, savunma sanayi altyapısını ve deniz gücünü zayıflatmak olduğunu vurguladı. Ayrıca Washington yönetiminin İran’ın nükleer silah elde etmesine kesinlikle izin vermeyeceğini yineledi.

Hegseth’in açıklamalarına göre, saldırıların her geçen gün daha da yoğunlaştığını belirten ABD tarafı, sahada üstünlük sağladığını savunuyor. Bu kapsamda İran’a ait 11 denizaltının etkisiz hale getirildiği öne sürülürken, balistik füze üretim kapasitesinin de ciddi ölçüde zarar gördüğü ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN