ABD’den İran’daki vatandaşlarına “ülkeyi terk edin” çağrısı

ABD’den İran’daki vatandaşlarına “ülkeyi terk edin” çağrısı

ABD, İran hava sahasının kısmen açılmasının ardından vatandaşlarına ülkeyi terk etme çağrısı yaptı. Tahran’daki sanal büyükelçilik, uçuşların yeniden başladığını belirterek güncel bilgilerin takip edilmesini istedi. Kara yoluyla çıkış için bazı ülkeler işaret edilirken Afganistan, Irak ve Pakistan sınırlarından uzak durulması uyarısı yapıldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran hava sahasının kısmen yeniden açılması ve uçuşların başlamasının ardından ülkedeki vatandaşlarına ayrılma çağrısı yaptı.

ABD’nin Tahran’daki Sanal Büyükelçiliği tarafından yayımlanan güvenlik uyarısında, “21 Nisan itibarıyla, İran hava sahası kısmen yeniden açılmıştır. ABD vatandaşlarının İran’ı şimdi terk etmesi, güncellemeler için yerel medyayı takip etmesi ve İran’dan kalkış uçuşları hakkında ek bilgi için hava yolu şirketleriyle görüşmesi gerekmektedir.” denildi.

Açıklamada, İran’dan ayrılacak ABD vatandaşlarının kara yoluyla Ermenistan, Azerbaycan, Türkiye ve Türkmenistan’a geçebileceği belirtilirken, Afganistan, Irak ve Pakistan-İran sınır hattına seyahat edilmemesi gerektiği uyarısı yapıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN