ABD'den Rus oligarkın 90 milyon dolarlık jetine el koyma kararı

ABD'den Rus oligarkın 90 milyon dolarlık jetine el koyma kararı

ABD, Rus oligark Andrei Skoch'un 90 milyar dolarlık jetine el koyma kararı aldı.

New York'ta bir hakim, Rus oligark Andrei Skoch'un organize suçla bağları nedeniyle, 90 milyon dolar değerindeki jetine, el konulmasına izin veren bir karar aldı.

Uçağa el koyma emri veren New York'taki Manhattan Güney Bölge Hakimi Robert W. Lehrburger bu konudaki izin kararını, federal bir ajanın Skoch'un bir dizi paravan şirket ve tröst aracılığıyla Airbus'ın sahibi olduğunu açıklayan bir yeminli ifade sunmasının ardından verdi.

Kararla ilgili açıklama yapan New York Güney Bölgesi ABD Başsavcısı Damian Williams, Andrei Skoch'un özel uçağı Airbus A319-100'ü ele geçirme çabasının, yaptırıma tabi Rus oligarklarını ve onların malları üzerindeki aylarca süren takibinin bir parçası olduğunu duyurdu.

Şu anda Kazakistan'da bulunan uçağın sahibi Skoch, Rusya'nın Duma'sındaki veya parlamentosundaki en zengin adamlardan biri ve "çelik kralı" olarak biliniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN