ABD’den Suudi Arabistan’a anlaşma şartı: İsrail’le normalleşmeden olmaz

ABD’den Suudi Arabistan’a anlaşma şartı: İsrail’le normalleşmeden olmaz

Filistin’deki katliamının ardından İsrail’le normalleşmeyi askıya alan Suudi Arabistan’a ilişkin konuşan ABD’li yetkili Sullivan, iki ülke arasında normalleşme olmadığı sürece Washington’un Riyad ile bir savunma anlaşmasını kabul etmeyeceğini bildirdi.

Suudi Arabistan ile ABD arasındaki savunma anlaşmasının İsrail ile normalleşmeye bağlı olduğunu kaydeden ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, normalleşme olmadığı sürece ülkesinin savunma anlaşmasını kabul etmeyeceğini söyledi.

‘TEK MANTIKLI YOL BU’

İngiltere merkezli Financial Times’a konuşan Sullivan, “Bütüncül bakarsak, ABD ile Suudi Arabistan arasında ikili bir uzlaşmanın şartı, İsrail ile Suudi Arabistan arasında normalleşme ve Filistin halkı adına anlamlı adımlar atılmasıdır. Bunların hepsi bir araya gelmek zorunda. Bir parçayı diğerinden ayıramazsınız” dedi.

Önümüzdeki aylarda kendisinden ve ABD Başkanı Joe Biden’dan daha fazla açıklama gelebileceğini belirten Sullivan, “Yapabileceğimiz tek şey, mantıklı olduğunu düşündüğümüz bir yol üzerinde çalışmak ve bölgedeki birçok ülkeyi de bu yola sokmak, sonra da bu yolu sunmaktır. Nihayetinde bu İsrail yönetimine bağlı olacak. İsrail halkı da bu yolu seçip seçmeyeceğine karar verecek” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN