Akıllara Sedat Peker'in iddialarını getirdi: Ekvador’da varış noktası Türkiye olan gemiye kokain operasyonu

Güney Amerika ülkesi Ekvador'da düzenlenen bir uyuşturucu operasyonunda teslimat adresi olarak Türkiye iddiasında bulunuldu. Ekvador polisi bir limanda muz konteynerine gizlenmiş 845.7 kilogram kokain ele geçirdi. Polis uyuşturucunun adresinin Türkiye olduğunu öne sürdü, ülke basını ise teslimat yeri olarak Mersin Limanı'nı işaret etti. Ele geçirilen kokainin 50 milyon dolar değerinde olduğu belirtildi.

KARAR HABER MERKEZİ

Güney Amerika ülkesi Ekvador'da, Türkiye'ye gönderileceği iddia edilen 845.7 kilogram kokain yakalandı. Ekvador polisinden yapılan açıklamada, Guayaquil Limanı'nda muz konteynerlerinin içerisine gizlenmiş yüklü miktarda kokain bulunduğu belirtildi. Polis uyuşturucunun ağırlığını 845.7 kilogram olduğunu açıkladı.

Polisin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: "Guayaquil’deki bir limanda Liman ve Havalimanı Bilgi Birimi (UIPA) ve Polis Köpekleri Birimi ile koordine bir şekilde, Shina isimli bir köpeğin katılımıyla Türkiye’ye gönderilecek muz dolu bir konteynerde gemiye yükleme öncesinde soruşturma gerçekleştirildi. Gerekli teknik sürecin işletilmesinin ardından içeride 17 renkli jüt kutuya rastlandı. Kutularda ise tuğlaya benzeyen ve içerisinde beyaz madde bulunan bloklar bulundu. Yapılan resmi testle birlikte 846 kilo 750 gramlık beyaz maddenin kokain olduğu doğrulandı. Altını çizmemiz gerekir ki varış noktasına ulaştığında bu uyuşturucuların değeri kilo başı 50-60 bin dolar arasındadır. Bu polis operasyonu, 8 milyon 450 bin kokain dozunun uluslararası pazara girişini engellemiştir."

Ülke basını ise geminin varış noktasının Mersin Limanı olduğunu duyurdu.

Mersin Limanı'yla ilgili daha önce suç örgütü liderliğinden hakkında arama kararı bulunan Sedat Peker pek çok iddiada bulunmuştu. Peker'in gündeme getirdiği Mersin Limanı'nda sık sık Güney ve Orta Amerika ülkelerinden yollanan yüklü miktarda uyuşturucu ele geçiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (20)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
20 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN