AB duyurdu: Aliyev ve Paşinyan bir araya geliyor

AB duyurdu: Aliyev ve Paşinyan bir araya geliyor

AB, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın aralık ayında Brüksel'de bir araya geleceğini duyurdu. Ermenistan ve Azerbaycan arasında yaşanan gerilimler sürerken 'Olayları önleme mekanizması' olarak iki tarafın savunma bakanları arasında bir hat kurulacak.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında aylardır süren gerilimlerin ardından geçtiğimiz günlerde sınırda çıkan çatışmalarda çok sayıda asker hayatını kaybetmişti. İki ülke arasındaki barışı sağlamak adına Avrupa Birliği (AB) Konseyi devreye girdi.

AB, Konsey Başkanı Charles Michel'in, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'a bölgedeki durumu görüşmek için 15 Aralık'ta Brüksel'de düzenlenecek Doğu Ortaklığı Zirvesi'nde bir araya gelmeyi teklif ettiğini duyurdu.

LİDERLER BİR ARAYA GELİYOR

TRT'de yer alan habere göre; AB, liderlerin bölgedeki durumu ve gerginliği giderme yollarını görüşmek için Brüksel'de bir araya gelmek konusunda mutabık kaldıklarını açıkladı.

Yapılan telefon görüşmelerinde Aliyev ve Paşinyan'ın doğrudan iletişim hattı kurulması konusunda da mutabakata vardığı ve "olayları önleme mekanizması" olarak iki tarafın savunma bakanları arasında kurulacağı belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN