Almanya'da darbecilerin planı deşifre oldu: Elektriği kes 1871 anayasasını ilan et

Almanya'da darbecilerin planı deşifre oldu: Elektriği kes 1871 anayasasını ilan et

Almanya Federal Savcılığı, bir terör örgütünün beş şüpheli üyesini Alman hükümetine karşı "özenle hazırlanmış" bir darbe planlamakla suçladı. Plana göre, ülke çapında elektrik kesintilerini başlatmak için güç kaynağı imha edilecek ve ülkedeki aşı karşıtları tarafından pek sevilmeyen Alman Sağlık Bakanı Karl Lauterbach'ın kaçırılacaktı. Şüpheliler arasında aşırı sağcı 75 yaşındaki "terör nine" olarak da bilinen Elisabeth R. isimli emekli öğretmen de bulunuyor.

Alman basınında "terör nine" olarak da bilinen 75 yaşındaki emekli öğretmen Elisabeth R.'nin, Alman kolluk kuvvetlerinin "yerel terör örgütü" olarak tanımladığı bir grubun lideri olduğu sanılıyor.

Savcıların yaptığı açıklamaya göre, Alman yetkililer "Elisabeth R."yi dört adamla birlikte Almanya genelinde "iç savaş benzeri koşulları" tetikleyerek federal hükümeti devirmek için "son derece haince" şiddet içeren bir plan formüle etmekle suçladı.

ÜÇ AŞAMALI DARBE PLANI: ELEKTRİĞİ KES, BAKANI KAÇIR, 1871 ANAYASASINI İLAN ET

Yetkililer, örgütün devlet yönetimini devralmak için üç aşamalı eylem planını geçen yılın Ocak ayında tasarlamaya başladığını söyledi.

Plana göre, ülke çapında elektrik kesintilerini başlatmak için güç kaynağı imha edilecek ve ülkedeki aşı karşıtları tarafından pek sevilmeyen Alman Sağlık Bakanı Karl Lauterbach'ın kaçırılacaktı.

Planın son aşamasında da bir aktör, ülkenin başkanı veya şansölyesi kılığında bir televizyon yayınında "federal hükümetin görevden alındığını ve 1871 anayasasının yeniden yürürlükte olduğunu duyurmak" için ülkeye hitap edecekti.

whatsapp-image-2023-01-28-at-15-38-42.jpeg

İddianamede, görevleri arasında "eski Yugoslavya"dan "silah ve patlayıcı tedarik etmek" olan Sven B., Thomas K. ve Thomas O. olarak adlandırılan üç üye, bir "askeri şube" halinde örgütlenirken, Elisabeth R. ve Michael H. darbe planının "idari" bölümünde bulunuyordu.

DARBECİLER: OTORİTER YÖNETİM İSTİYORUZ

The Washington Post'a göre, gizli polisin şüphelilere ait saldırı tüfekleri ve tabancalara el koyması üzerine yetkililer dört kişiyi de tutukladı. Elisabeth R. Ekim ayında tutuklandı.

Kendilerine "Vereinte Patrioten" (Birleşmiş Vatanseverler) adını veren üyeler, İkinci Reich olarak da bilinen 19. yüzyıl Alman İmparatorluğu'nu anımsatan otoriter tarzda bir hükümeti yeniden kurmak istediklerini söylüyor.

Otoriter yönetimi savunan düşünce; Almanya'nın mevcut parlamenter demokrasisini meşru görmeyen, ülkenin yeni oluşmaya başlayan Reichsbürger hareketiyle bağlantılı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN