Almanya’dan 100 milyar euroluk silahlanma hamlesi

Almanya’dan 100 milyar euroluk silahlanma hamlesi

Almanya, Ukrayna savaşıyla savunma ve dış politikada beklenilmeyen bir paradigma değişimi yaşıyor. Savunma için bu yıl 100 milyar euroluk bir bütçe ayırmaya karar verdi.

KARAR/ALMANYA

Almanya son birkaç güne kadar Rusya’ya ekonomik yaptırımlar konusunda bile çekimser davranırken son bir iki günde stratejisini tamamen değiştirdi. Askeri varlıklarından Ukrayna’ya tanksavar ve Stinger füzeleri göndermeye karar veren Almanya son olarak da savunma sistemini baştan yenileme kararı aldı. Buna göre Almanya bu yıl savunma harcamaları için 100 milyar euro harcayacak.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz Federal Meclis’de yaptığı açıklamada 100 milyar euronun bu yıl savunma harcamalarında kullanılmak üzere hazır hale getirildiğini belirterek “Bundan böyle her yıl gayri safi hasılamızın yüzde 2’den fazlasını savunmamız için kullanacağız‘‘ dedi.

Almanya Ordusu’nun Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasıyla yaşanan kırılmadan dolayı yeni ve güçlü kabiliyetlere ihtiyaç duyduğunu belirten Scohlz ‘‘Ölçütümüz Avrupa’da barışın temini için ihtiyaç duyulan her şeyin yapılmasıdır‘‘ dedi

Almanya’nın ülke güvenliği için daha fazla yatırım yapma zorunluluğunu bariz olduğunu belirten Scholz hedeflerinin hareket kabiliyeti olan, gelişmeye açık yüksek teknolojiye sahip bir ordu olduğunu dile getirdi. Bunun fiyatının yüksek olacağını belirten Scholz ‘‘Bu hedefe, ülkemiz, büyüklüğümüz ve Avrupa için taşıdığımız anlam adına ulaşmalıyız‘‘ diye konuştu.

Alman hükümetleri daha önce savunma bütçelerini yükseltmeye karşı olmuştu. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasıyla birlikte Almanya’da savunma bütçesinin arttırılması yönünde kamuoyu baskısı artmış ve yoğun tartışmalara başlamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN