Almanya'dan İsrail'e çağrı: 40 bin kişinin en kısa sürede evlerine dönmesini sağlayın

Almanya'dan İsrail'e çağrı: 40 bin kişinin en kısa sürede evlerine dönmesini sağlayın

Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Batı Şeria'nın kuzeyinde sürdürdüğü "Demir Duvar" saldırısıyla ilgili 40 bin kişinin en kısa sürede evlerine dönmesinin sağlanması konusunda İsrail hükümetine çağrıda bulunuldu.

Almanya hükümeti, İsrail ordusunun Batı Şeria'nın kuzeyinde sürdürdüğü "Demir Duvar" saldırısıyla ilgili 40 bin kişinin en kısa sürede evlerine dönmesinin sağlanması konusunda İsrail hükümetine çağrıda bulundu.

Almanya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Batı Şeria'nın kuzeyinde başlattığı "Demir Duvar" saldırılarının 5 haftadır devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, İsrail ordusunun saldırılarının Cenin, Tulkerim ve Tubas mülteci kamplarında yaşayan 40 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda kalmasına, 50 kişinin ölümüne ve çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açtığı vurgulanarak, "İsrail hükümetine, askeri operasyon sırasında sivilleri ve sivil altyapıyı daha iyi koruma ve 40 bin kişinin en kısa sürede evlerine dönmesini sağlama çağrısında bulunuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

'İSRAİL ORDUSUNU CENİN'DE TUTMA PLANLARI KABUL EDİLEMEZ'

Oslo Anlaşmasına göre Cenin şehrinin yönetiminin, tamamen Filistin yönetiminin sorumluluğu altında olduğu hatırlatılan açıklamada, "Dolayısıyla İsrail hükümetinin İsrail ordusunu uzun vadede Cenin mülteci kampında tutma planları kabul edilemez" denildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İsrail güvenlik güçlerinin Filistin'in özerk topraklarında varlığını sürdürmesi, Filistin yönetiminin Filistin çıkarlarının meşru temsilcisi olarak hareket etme çabalarını baltalamaktadır. İsrail'in eylemleri, Uluslararası Adalet Divanı'nın 19 Temmuz 2024 tarihli görüşü uyarınca, dağıtılması gereken işgal yapılarını daha da güçlendirmekte ve zaten son derece kırılgan olan güvenlik ortamını daha da istikrarsızlaştırmaktadır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN