Almanya'dan Johnson&Johnson aşısı kararı: Her yetişkine uygulanabilecek

Almanya'dan Johnson&Johnson aşısı kararı: Her yetişkine uygulanabilecek

Almanya, 60 yaş üzerine tavsiye ettiği Johnson&Johnson aşısının kullanımını her yaş grubundan yetişkine açık olacağını duyurdu. Her yetişkine uygulanabilecek

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, Johnson&Johnson'ın geliştirdiği tek doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının her yaş grubundan yetişkine uygulanabileceğini söyledi.

The Guardian'da yer alan habere göre, Spahn, Johnson&Johnson'ın ABD'deki kullanımında tespit edilen "aşırı derecede düşük kan pıhtısı riskini" de hatırlatarak, bu riskten haberdar olan kişileri aşıyı olmaya karar verebileceğini belirtti. 

Almanya'nın aşı düzenleyici kurumu, Johnson&Johnson aşısının 60 yaş ve üzerinde kullanımını tavsiye etmişti. Almanya Sağlık Bakanı, ABD'den 10 milyon doz J&J aşısı haziran ayında geldiğinde, 60 yaş üstünün çoğunun zaten aşılanmış olacağını söyledi. 

Almanya'da Pfizer/BioNTech, AstraZeneca ve Moderna aşıları da uygulanıyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN