Arjantin'de Cessna 150 tipi eğitim uçağıyla gerçekleştirilen uçuş sırasında 42 yaşındaki eğitmen pilot Leandro Andrés Bertazzo, henüz bilinmeyen nedenle uçağın kapısını açarak kendisini boşluğa bıraktı.
Uluslararası basında yer alan haberlere göre, kokpitte bulunan 22 yaşındaki öğrenci pilot Rosario, olayın ardından uçağın kontrolünü tek başına devralarak güvenli bir iniş gerçekleştirdi.
"NE YAPACAĞINI BİLİYORSUN, DEVAM ET"
Öğrencinin ifadesine göre Bertazzo, kulaklığını ve emniyet kemerini çıkarmadan önce kendisine dönerek, "Ne yapacağını biliyorsun, devam et." dedi. Bu sözlerin ardından kapıyı açan eğitmen pilot uçaktan atladı.
Yaşadığı büyük şoka rağmen soğukkanlılığını koruyan öğrenci, uçağı herhangi bir hasar oluşturmadan piste indirmeyi başardı.
UÇUŞ OKULUNDAN AÇIKLAMA
Bertazzo'nun görev yaptığı Flying Parrot Córdoba uçuş okulunun müdürü Eduardo Álvarez, deneyimli pilotun daha önce intihar eğilimi gösterdiğine dair herhangi bir işaret bulunmadığını söyledi.
Álvarez, Bertazzo'nun aynı gün başka bir öğrenciyle de uçuş gerçekleştirdiğini belirterek, yaşananları anlamlandırmanın son derece güç olduğunu ifade etti.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Uzun yıllar Şili'de de uçuş eğitmenliği yaptığı belirtilen Bertazzo'nun ölümüne ilişkin Arjantinli yetkililer tarafından soruşturma başlatıldı. Olayın tüm yönleriyle araştırıldığı bildirildi.
