Arsenal ve Juventus'un eski kalecisi Alexander Manninger tren kazasında hayatını kaybetti

Arsenal ve Juventus'un eski kalecisi Alexander Manninger tren kazasında hayatını kaybetti

Arsenal ve Juventus’un eski kalecisi, Avusturya futbolunun uluslararası arenadaki gururu Alexander Manninger, ülkesinde geçirdiği tren kazası sonucu 48 yaşında yaşamını yitirdi. Kariyerine Premier Lig ve Serie A şampiyonlukları sığdıran efsane file bekçisinin vefatı, Avrupa futbol kamuoyunda derin bir üzüntüye yol açtı.

Avusturya futbolunun yetiştirdiği Alexander Manninger, memleketi Salzburg yakınlarında gerçekleşen kazada hayatını kaybetti. İngiliz The Telegraph gazetesinin yerel kaynaklara dayandırdığı bilgilere göre kaza, sabah saatlerinde kentin kuzeyindeki bir hemzemin geçitte meydana geldi.

RAYLARDA GELEN HAZİN SON

Manninger’in kullandığı aracın, demiryolu hattından geçiş yaptığı sırada bir trenle çarpıştığı bildirildi. Çarpışmanın şiddetiyle metrelerce sürüklenen araçta tek başına bulunan 48 yaşındaki eski kaleci, olay yerine hızla intikal eden acil müdahale ekiplerinin tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Yetkililer, kazayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

"SADECE BİR KALECİ DEĞİL, BİR KARAKTER KAYBEDİLDİ"

Vefat haberinin ardından Avusturya Futbol Federasyonu (ÖFB) derin bir yas mesajı yayımladı. Federasyonun açıklamasında, Manninger’in futbolun ötesindeki kişiliğine vurgu yapıldı:

"Avusturya futbolu sadece olağanüstü bir kaleciyi değil, aynı zamanda uzun yıllar boyunca futbolumuzu şekillendiren ve bizi uluslararası alanda en üst seviyede temsil eden müstesna bir kişiliği kaybetti."

İKİ DEV LİGDE ŞAMPİYONLUK YAŞAYAN BİR KARİYER

Manninger, 1990’ların sonunda Arsenal’e transfer olarak başladığı uluslararası yolculuğunda, yedek kulübesinden gelerek yaptığı kurtarışlarla efsaneleşmişti. Kariyer özeti başarılarla doluydu:

İngiltere Dönemi: Arsenal formasıyla 1997-98 sezonunda Premier Lig şampiyonluğu yaşayan Manninger, koleksiyonuna bir FA Cup ve iki Community Shield kupası ekledi.

İtalya Macerası: Juventus’un kalesini koruduğu dönemde 2011-12 Serie A şampiyonluğu sevincine ortak oldu.

Milli Gurur: Avusturya Milli Takımı’nın kalesini 33 kez koruyan tecrübeli isim, profesyonelliği ve beyefendi kişiliğiyle her gittiği kulüpte taraftarın sevgisini kazandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN