Batı Şeria’da İsrailli sivillerin saldırısında 2 kişi yaralandı

Batı Şeria’da İsrailli sivillerin saldırısında 2 kişi yaralandı

Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde, İsrailli sivillerin düzenlediği saldırılar sonucu biri yabancı dayanışmacı olmak üzere 2 kişi yaralandı.

Batı Şeria’da İsrailli sivillerin farklı bölgelerde düzenlediği saldırılar sonucu biri yabancı dayanışmacı olmak üzere toplam 2 kişi yaralandı. Yerel kaynaklar, saldırıların Ramallah ve Nablus çevresinde gerçekleştiğini ve Filistinli sivillerin hedef alındığını bildirdi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, Kudüs'ün kuzeydoğusundaki Mihmas köyünde halka açık parkta piknik yapan Filistinli ailelere saldırdı ve yoğun şekilde ateş açtı.

Saldırılarda bir Filistinli ve bir yabancı dayanışmacı yaralanırken, iki araç kundaklandı.

Köy sakinlerinden Mustafa Kenan'ın verdiği bilgiye göre, Filistinlilere karşı işlenen ihlalleri izlemek için bölgede bulunan 65 yaşındaki Amerika ve İsrail çifte vatandaşı insan hakları savunucusu Eric adında bir kişi, İsrailli siviller tarafından yüzünden darbedilerek yaralandı.

Aynı bölgede yerleşimciler, Filistinlilere ait iki aracı da ateşe verdi. Kenan, benzeri saldırıların Mihmas köyüne ve tarım arazilerine sürekli yapıldığını söyledi.

Batı Şeria'nın güneyinde insan hakları aktivisti Usame Muhamra, el-Halil kentinin güneyindeki Tuvana köyünde koyun otlatan Filistinli Mafdi Rebi'nin yerleşimciler tarafından darbedildiğini ve Yatta Devlet Hastanesine kaldırıldığını aktardı.

Muhamra, gazetecilere gönderdiği bilgi notunda, toprak yerleşimciler aynı zamanda hayvanlarını kasıtlı olarak Filistinlilerin tarım arazilerine saldı.

Batı Şeria'nın kuzeyinde yasa dışı şekilde kalan toprakları gasbeden İsrailli siviller, beşinci gün üst üste Nablus güneyindeki Luban eş-Şarkiye köyünün ana girişini kapattı. Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, yerleşimciler İsrail ordusunun koruması altında dini ayinler yaptı.

WAFA'nın haberine göre, köyün girişi son 12 gün içinde 7 kez işgalciler tarafından kapatıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN