Ben-Gvir’in ‘Trump modeli’ gündemde: İsrail timsahlı cezaevi inşa edecek

Ben-Gvir’in ‘Trump modeli’ gündemde: İsrail timsahlı cezaevi inşa edecek

İsrail merkezli i24News, Tel Aviv Yönetimi’nin, çevresi timsahlarla çevrili bir cezaevi kurmayı değerlendirdiğini öne sürdü. Trump modeli olarak adlandırılan planın, aşırı sağcı İsrail bakanı Itamar Ben-Gvir tarafından önerildiği belirtildi.

i24News’in haberine göre İsrail, etrafı timsahlarla çevrili bir hapishane inşa etmeye hazırlanıyor.

Proje kapsamında İsrail Cezaevi Servisi yetkilisi tarafından yapılan Hamat Gader’deki timsah çiftliğine yapılan ziyaret, “eğitsel tur” olarak tanımlansa da, Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in önerdiği yeni cezaevi planıyla ilişkilendirildi. Plana göre, inşa edilecek cezaevinin çevresi timsahlarla doldurulacak.

BEN-GVIR TRUMP’TAN İLHAM ALDI

Planın ABD Başkanı Donald Trump’la ilişkilendirilen bir “modelden” ilham aldığı belirtildi. Buna göre ABD’deki cezaevinin Florida’daki Everglades Ulusal Parkı’nda bulunduğu, timsahların doğal olarak yaşadığı bu bölgede “kaçışı caydırıcı” unsur olarak görüldüğü aktarıldı.

Timsahlarla çevrili cezaevi fikrinin, Ben-Gvir ile İsrail Cezaevi Servisi Komiseri Kobi Yaakobi arasındaki bir görüşmede gündeme geldiği kaydedildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN